Logo decormyyhome.com

Как да перете женски ръкавици

Как да перете женски ръкавици
Как да перете женски ръкавици

Видео: Пране на боксови ръкавици а.С.м 2024, Юли

Видео: Пране на боксови ръкавици а.С.м 2024, Юли
Anonim

Дамските ръкавици изпълняват няколко функции наведнъж. Те украсяват ръката, придават й грация и чар. В допълнение, ръкавиците предпазват от опасности за околната среда. Но те бързо се замърсяват. Естеството на измиването и изборът на почистващ препарат зависят от материала, от който са пришити ръкавиците.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ препарат за кожа;

  • - амоняк;

  • - течен сапун;

  • - гел за измиване на вълна;

  • - мляко;

  • - сода за хляб;

  • - специална четка за велур;

  • - оцет или лимонов сок.

Инструкция за употреба

1

За почистване на кожени ръкавици използвайте специален шампоан. Съдържа вещества - пенести детергенти, които ефективно премахват примесите.

2

За да премахнете петна от кожени ръкавици, подгответе следния състав. Вземете 100 мл топла вода и 1 чаена лъжичка амоняк и течен сапун. Навлажнете тампон от памук или марля и лекувайте замърсена кожа. След това избършете с влажна гъба. Преди употреба проверете продукта в незабележима зона на продукта.

3

Велурните ръкавици трябва да се носят преди измиване. Материалът, абсорбиращ влагата, може да промени формата си. Налейте топла вода в контейнера и добавете малко течен сапун или препарат за вълна или коприна. Потопете ръцете си в разтвора и измийте добре. След изплакване, така че да няма петна от сапун. След това потупвайте ръкавиците с кърпа. Сушете на стайна температура, далеч от топлина и слънчева светлина.

4

Ръкавиците от велур могат да се почистват и с народни методи. В чаша мляко разбъркайте 1 чаена лъжичка сода за хляб. Намокрете гъбата в разтвора и избършете продукта. Велурът също може да бъде на пара. Поставете съд с вода на огъня и доведете до кипене. Задръжте ръкавиците за няколко минути над пара и отстранете замърсяванията със специална велурена четка.

5

Вълнените ръкавици не трябва да се мият с гореща вода, оптималната температура е 40 ° C. В противен случай продуктът може да падне. Накиснете ръкавиците в топла вода и след това измийте с прах или гел, специално създаден за вълна. След завъртане не закачайте продукта върху шпилки, така че да не останат следи.

6

Ръкавиците, изработени от дантела или трикотаж, трябва да се измият с ръце в топъл сапунен разтвор. След това изплакнете в подкиселена вода и леко изстискайте. Поставете хавлиена кърпа и подсушете.