Logo decormyyhome.com

Как да перете копринено бельо

Как да перете копринено бельо
Как да перете копринено бельо

Видео: How to recognize poor vs. good quality in clothes (in 5 points) | Justine Leconte 2024, Юли

Видео: How to recognize poor vs. good quality in clothes (in 5 points) | Justine Leconte 2024, Юли
Anonim

Ако сте станали щастлив собственик на нещо от коприна, не забравяйте - това е много "капризна" материя. Изисква специален подход към всичко във всичко: при пране, сушене, гладене. Но носенето на копринено бельо или спи на копринени чаршафи е истинско удоволствие.

Image

Ще ви трябва

  • - специален инструмент за измиване на коприна;

  • - пералня или мивка с вода;

  • - три процента оцет;

  • - кърпа или чаршаф.

Инструкция за употреба

1

Изберете подходящ препарат. Спрете се на специален инструмент, на който пише „за коприна“. Течните препарати са за предпочитане пред праховете, тъй като е по-удобно да ги използвате.

2

Изпирайте прането ръчно или на пишеща машина. Пералня може да ви стане помощник в грижата за коприненото бельо, само ако има програма за „деликатно измиване“. Най-оптималното за тази материя е да измиете коприна ръчно. Във всеки случай не използвайте вода по-топла от 30 градуса. По време на пране (дори и да има петно ​​по тъканта), въздържайте се от прекомерно механично натоварване. Не търкайте интензивно кърпата. Сапун - старателно изплакнат. И така няколко пъти.

3

Стиснете бельото, но не забравяйте - коприната тук изисква специален подход. Вземете хавлиена кърпа. Внимателно увийте измитото пране в него и просто го извадете леко. Цялата излишна влага се абсорбира и тъканта няма да се повреди.

4

Закачете прането, но ще бъде по-добре, ако го разнесете на хоризонтална равнина. В никакъв случай не трябва да сушите коприната в барабана на пералнята! Както и да го окачите на слънце, или по-лошо - на батерията. По време на сушенето на тази тъкан не трябва да има отоплителни устройства.

Обърнете внимание

След измиване и сушене трябва да гладите коприната само от грешната страна, без да пръскате (в противен случай ще има петна). Естествено, в специален режим за тъканта. Ако все още се страхувате за нежна тъкан, можете да гладите чрез суха марля.

Полезни съвети

За да запазите цвета, можете да изплакнете копринени тъкани във вода с малко добавка оцет (около 1-2 чаени лъжички на 10 литра вода). Но блясъкът на тъканта може да се подобри чрез накисване на коприната за известно време в мляко. Естествено, тогава трябва да се изплакне старателно. Ако нямате специален продукт за тази тъкан, можете да използвате бебешки сапун или шампоан без цветни добавки.

Генон - споделете знанията си!