Logo decormyyhome.com

Как да изперете пухено яке, ако козината не слиза

Как да изперете пухено яке, ако козината не слиза
Как да изперете пухено яке, ако козината не слиза
Anonim

Зимните студове вече са отзад и е време да извадите пролетни дрехи. Разбира се, искам първо да измия пухеното яке и да го почистя вече за съхранение. Няма проблем с прането, когато козината е сменяема. Въпреки това, в някои модели на това зимно облекло той не се отваря. Как да бъдем?

Image

Измиването на пухеното яке днес не създава затруднения. Много домакини са се приспособили да мият този тип дрехи в пералня с топки за тенис. И можете да направите това в нормален режим с въртене. Но измиването на пуловер с козина като декорация поражда много въпроси. Естествената козина се разтяга в мокро състояние преди шиене. Следователно, ако отново е мокро, се „замъглява“ и става крехко.

Но както показва практиката, горният страх е валиден за кожените палта и шапките. И тънка ивица от кожена тапицерия, изработена от лисица, норка или tsigeyki, перфектно прехвърля прането в машината. Важно е да се вземат предвид някои тънкости:

  • измийте деликатно при температура от 30 градуса;
  • използвайте течен препарат за пране;
  • срешете дългата козина с мокър гребен с редки зъби, а късата козина с масажна четка (можете да я миете за животни);
  • изсъхне от отоплителни тръби.

Съвременните производители произвеждат много различни течни перилни препарати. Има дори специални такива за козина. Ако не можете да купите нещо подобно, шампоан или течен сапун е напълно подходящ. Във всеки случай е по-добре от прах. Препоръчва се да добавите повече балсам при изплакване, отколкото при други дрехи.

При сушене не трябва да бързате с естествения процес, като помагате чрез натискане с ръце, избърсване с кърпа и т.н. Трябва да кажа, че резултатът зависи и от качеството на козината. Добрата козина след измиване не се катери и не се деформира.