Logo decormyyhome.com

Как да перете покривала на легло

Как да перете покривала на легло
Как да перете покривала на легло

Видео: Безшевно функционално покритие от стари дрехи 2024, Юли

Видео: Безшевно функционално покритие от стари дрехи 2024, Юли
Anonim

Покритията, подобно на други постелки, се препоръчва да се мият периодично, за да се премахнат прах и мръсотия. Това може да се направи както в машината, така и ръчно. Основното е внимателно да проучите общите препоръки, посочени на етикета на продукта.

Image

Ще ви трябва

  • - прах;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - климатик.

Инструкция за употреба

1

Издухайте целия прах от одеялата на балкона или отвън. Опитайте се да направите това много внимателно, за да не разтегнете материала. Ако имате продукт от коприна, можете да пропуснете тази стъпка на почистване.

2

Проверете покривалото за устойчиво замърсяване. Ако има петна по него, обработете ги с модерен продукт, който не изяжда цвят. За ярките продукти е избелването на кислород е оптимално, а за цветните продукти - средство за отстраняване на петна.

3

Копринените покривки могат да се перат при ниска температура в пералня, задавайки деликатен режим и ниски скорости на въртене. Не забравяйте да добавите доза балсам в определеното отделение, за да омекотите тъканта по време на последното изплакване.

4

Вълнените продукти трябва да се перат на ръка. Предварително навийте одеялото "навийте", накиснете в разтвор на прах за 15 минути - посочете необходимата концентрация върху опаковката. След това изплакнете обилно в чиста вода. Ако искате да изперете капака с пишеща машина, задайте режим "вълна" и добавете течен препарат директно към барабана. Не забравяйте да поставите допълнително изплакване, в противен случай върху продукта може да останат белезникави следи.

5

Закачете продукта на въже, така че да виси равномерно от двете страни. Ако това не е направено, покривката ще се разтегне и ще придобие небрежен вид. Изчакайте да изсъхне напълно, след това го гладете, ако е необходимо.

Обърнете внимание

Не използвайте агресивни средства за отстраняване на петна - ще разрушите външния вид на продукта. Особено си струва да се избягват вещества, съдържащи хлор, които унищожават тъканните влакна.

Полезни съвети

Работете с покривалото, ако се страхувате да го съсипете, когато миете у дома. С помощта на професионални инструменти, всички натрупани замърсявания и петна ще бъдат премахнати там.