Logo decormyyhome.com

Как да перете дрехи с цип

Как да перете дрехи с цип
Как да перете дрехи с цип

Съдържание:

Видео: Lifehacks: Пране, простиране и подреждане на дрехи 🧺 2024, Юли

Видео: Lifehacks: Пране, простиране и подреждане на дрехи 🧺 2024, Юли
Anonim

Автоматична пералня или полуавтоматична машина значително опростява живота на домакиня. Миенето с такива помощници се превръща в чисто удоволствие. Но за да получите добри резултати, дрехите трябва да бъдат подготвени преди измиване.

Image

Така че пералните машини да не развалят нещата и самият процес на миене да протече с най-голям ефект, преди да започнете цикъла, нещата трябва да бъдат добре опаковани вътре. Неправилното отношение към този процес не само няма да доведе до желания резултат, но и може да доведе до повреда на машината.

Как да перете дрехи с метални фитинги, ципове

Елементите, оборудвани с фитинги, трябва да бъдат подготвени правилно за пране. Това важи особено за дрехи с ципове. Ако върху облеклото има метална мълния, тя може да ръждясва, ако остане във водата за дълго време. Не всяка тъкан ще я понася. На тънки и леки тъкани, както и на трикотажни и леки, остават грозни петна от червен цвят, които не могат да бъдат премахнати. По някои дрехи е по-лесно да разкъсате ципа преди измиване, отколкото след това да се опитате да се отървете от грозните петна.

Ако ципът върху дрехите не е направен от метал, а е доста тежък на тегло, кучето й по време на миене може не само да издава неприятни лаещи звуци по време на въртене, но и да надраска барабана. По-добре е да отвиете дрехите от другата страна, преди да положите в машината или да фиксирате кучето с игла и конец - няколко бримки са достатъчни.