Logo decormyyhome.com

Как да измиете носни кърпички

Как да измиете носни кърпички
Как да измиете носни кърпички

Видео: Уший си чанта заключове и носни кърпички. 2024, Юли

Видео: Уший си чанта заключове и носни кърпички. 2024, Юли
Anonim

Измиването на носни кърпи, използвани по предназначение, може да бъде неприятна задача. Тези хигиенни предмети обаче са сравнително лесни за изтриване. Основната задача е да се гарантира, че петна и петна са напълно отстранени от тъканта, носната кърпа е дезинфекцирана и придобива свеж и спретнат вид за по-нататъшната й употреба.

Image

Ще ви трябва

  • - сапун

  • - сол

  • - прах за пране,

  • - белина

  • - средство за отстраняване на петна.

Инструкция за употреба

1

Измийте носни кърпи на ръка. Най-ефективният начин да се отървете от микробите е да ги разтривате със сапун и вода, докато се образува гъста пяна, след което изплакнете с много вода. Ако кърпичките са твърде мръсни, накиснете ги първо в сапунена вода с добавен прах или в солена вода, като разреждате 3 с.л. едра сол на литър топла вода. Оставете за 40-60 минути, след което измийте както обикновено.

2

Шалове могат да се перат машинно. Не претоварвайте машината с пране. Поставяйки носна кърпа в барабан с непълно зареждане на спално бельо, ще избегнете неприятни изненади на любимия си джъмпер или халат. Както при пране на ръка, така и в пералнята, използвайте гореща вода за ефективно почистване и стерилизиране на тъканта.

3

Обработвайте носните кърпички с препарат за отстраняване на петна, оставете химикала върху тъканта за 10-20 минути. Носните кърпи трябва да се навлажняват с вода, преди да ги напълните с мощни химикали, в противен случай аксесоарът може да бъде необратимо съсипан.

4

Избелвайте носната кърпа с продукт, съдържащ хлор, не само за да премахнете неприятните петна, но и да ги избавите от бактерии и вируси. Добавете 0, 5 до 1 чаша белина към цялото количество бяло пране, включително носни кърпи. За да накиснете кърпички, използвайте 1/4 чаша белина в 5 литра вода.

5

Сварете носните си кърпи. Ако не е необходимо да избелвате носни кърпички, но искате да ги почистите, поставете ги в съд с вряла вода. След това веднага го отстранете от котлона и оставете водата да се охлади. След това извадете шаловете и ги хвърлете в машината за нормално измиване.

Полезни съвети

Закупете поне 10 броя носни кърпи. Ще трябва да миете носната си кърпа всеки път, когато се замърси. И съответно вземете чиста подмяна. Наличието на винаги свежа носна кърпа в джоба ви е показател за подреден човек.

Направете го правило: кърпичката ви никога не трябва да оставя усещане за влага, когато поставите ръка в джоба си, за да я достигнете. За да направите това, ако е необходимо, поне почасово сменяйте носната си кърпа, за да не се заразите отново със собствените си вируси.