Logo decormyyhome.com

Как се мие батик

Как се мие батик
Как се мие батик

Видео: ☀️ ГОТОВИМСЯ К ЛЕТУ! Вяжем три вещи крючком по одной схеме: кофточка, туника, платье! Выбираем пряжу 2024, Юли

Видео: ☀️ ГОТОВИМСЯ К ЛЕТУ! Вяжем три вещи крючком по одной схеме: кофточка, туника, платье! Выбираем пряжу 2024, Юли
Anonim

Дрехите и аксесоарите, боядисани с текстилни цветове (в стила на батик), не излизат от мода. Прекрасни шалове, шалове, табуретки с причудливи модели са уместни в гардероба на съвременна жена. Изключителните неща подчертават уникалния стил на своя господар, придават на външния му вид необичаен вид. Всеки продукт обаче с течение на времето губи предишната си привлекателност. Грижата за батик ще изисква да бъдете внимателни - неправилното измиване може да развали ярки цветове.

Image

Ще ви трябва

  • - топла вода;

  • - оцет;

  • - прахосмукачка;

  • - течен перилен препарат;

  • - хавлиена кърпа;

  • - желязо.

Инструкция за употреба

1

Никога не мийте батик в пералнята, дори в автоматичния режим на нежно пране. Капризен занаят и трябва да се почиства на ръка. За да започнете да рисувате върху платното, изисква химическо почистване. За да премахнете праха, разклатете продукта старателно и внимателно го боравете с прахосмукачка без дюза с най-ниска мощност. Вакуумирайте предната, след това грешната страна на батика.

2

В никакъв случай не накисвайте мръсния батик, в противен случай светлият модел се хвърля много. Разредете капачка от неутрален шампоан, течен сапун или специален гел-подобен препарат за нежни цветни тъкани в топла вода. Температурата на сапунения разтвор не трябва да надвишава 30-40 градуса.

3

Батикът (дрехи, завеси, аксесоари) трябва да се пере много внимателно, с нежни движения. Не търкайте рисунката върху платното много - просто завъртете замърсеното нещо в сапунена вода и леко изстискайте и разкопчайте. Не отлагайте измиването на боядисаната тъкан.

4

Изплакнете продукта в голямо количество хладна вода, като го промените 2-3 пъти. При последното изплакване се препоръчва да добавите няколко капки оцет към водата - това ще фиксира и освежи текстилните багрила.

5

Изстискайте измития продукт с хавлиена кърпа, така че влакната да абсорбират излишната влага. Невъзможно е да изкривите батик! Изсушете го малко на хоризонтална повърхност при стайна температура.

6

Гладете мокър батик с не много горещо желязо (до 110 градуса). Това трябва да се направи от грешната страна, като се опитвате да не разтягате много тъканта. Използвайте режим на пара не си заслужава.

7

Ако трябва да опресните боядисване на бельо в стил батик, първо го освободете от металната рамка. Изображението в пластмасов багет не е необходимо да се премахва. Вакуумирайте картината и внимателно я измийте със студена вода и малко оцет, за да освежите цветовата палитра.

8

Не се притеснявайте, ако водата се оцвети при измиване на батика - често това е неизбежно. Ако сте закупили качествен продукт и сте направили всичко както трябва, тогава шареното шарени няма да се влоши - използваните тонове ще станат само по-подправени.

Обърнете внимание

Не мийте батик с белина, средство за отстраняване на петна и препарат с агресивни добавки. Те ще съсипят непоправимо бои за текстил. Не търкайте сухата цветна кърпа с парцали, особено с влажни!

Съхранение и поддържане на произведения на изкуството