Logo decormyyhome.com

Как да стимулирате цъфтежа на орхидеите

Как да стимулирате цъфтежа на орхидеите
Как да стимулирате цъфтежа на орхидеите

Видео: Съветите на Mr. Bricolage : Орхидеите 2024, Юли

Видео: Съветите на Mr. Bricolage : Орхидеите 2024, Юли
Anonim

Орхидеите Phalaenopsis са доста непретенциозни в грижите и могат да угодят с обилен цъфтеж повече от веднъж годишно. Ако вашето растение не иска да цъфти, може да има няколко причини.

Image

Инструкция за употреба

1

Осветление. Орхидеята не понася пряка слънчева светлина, те могат да причинят изгаряне на растението, но орхидеята е светлолюбива. Най-подходящите за орхидеи са прозорците, обърнати на югоизток и изток. Когато цъфти, орхидеята вече не се нуждае от осветление, така че може да бъде преместена дълбоко в стаята. Но това е само за периода на цъфтеж!

2

Температура на околната среда

Най-оптималната за отглеждане на орхидеи е температурата през деня -20-24 градуса, през нощта -16-18 градуса. Оптимални колебания от 4 градуса, те могат да причинят цъфтеж. При по-висока температура, над 25 градуса, орхидеята расте интензивно, но цъфти по-лошо. За да намалите температурата през отоплителния сезон, можете да покриете батерията с кърпа.

Image

3

Поливане.

Прекомерното поливане води до гниене на корените и спиране на цъфтежа. Поливането на орхидеята е възможно само когато субстратът е напълно сух. Препоръчително е да ограничите поливането, тъй като в естествени условия орхидеята цъфти в сухия сезон.

Image

Полезни съвети

Опитайте се да спазвате условията на орхидеята и скоро вашата орхидея ще ви зарадва с бърз цъфтеж!