Logo decormyyhome.com

Как да шиете лист върху еластична лента

Как да шиете лист върху еластична лента
Как да шиете лист върху еластична лента

Съдържание:

Видео: Новая МАСКА-21 с красивой драпировкой и омолаживающим эффектом 🤗 Она придумала её не разрезая ткань 2024, Септември

Видео: Новая МАСКА-21 с красивой драпировкой и омолаживающим эффектом 🤗 Она придумала её не разрезая ткань 2024, Септември
Anonim

В момента леглата са оборудвани с удобни матраци. Височината им е доста значителна, така че обикновените листове, които са правоъгълна кърпа, са неудобни за запълване под тях. Опънатите чаршафи с еластична плътно прилягат към матрака и не се изплъзват от леглото по време на сън. Но размерите на такива листове, които се предлагат в търговската мрежа, обикновено не отговарят на стандартите, така че най-често те не отговарят на размерите на матрака. И цената им е много по-висока от обикновено. Затова домакините се опитват сами да шият лист с еластична лента.

Image

Как да шиете лист върху еластична лента

За да шиете чаршаф върху еластична лента, ще ви трябва плат, който е специално създаден за спално бельо. Ширината му трябва да бъде 2, 3-3, 0 метра, може да се закупи в магазини, които продават текстилни тъкани. В случай, когато ширината на тъканта е по-малка от размера на матрака, можете да шиете 2 ленти от плат с ленен шев.

Естествените хигроскопични тъкани като лен, бамбук и памук са най-подходящи за чаршафи. Ако харесвате мека материя, можете да вземете фланелен, хавлиен материал или памучен трикотаж. Освен това тъканта с разтягане няма да изисква надбавка за свиване, за разлика от естествения материал, който изисква допълнителни 10 сантиметра поради факта, че след измиване със сигурност ще седне.

За да шиете лист върху еластична лента, ще ви трябва:

- шевна машина;

- еластична лента, измерваща ½ периметъра на матрака;

- плат с размер на матрак плюс 20 сантиметра ширина и дължина.

Шиене на чаршафи на еластична лента

Преди да започнете работа, естествените тъкани трябва да бъдат по желание, тоест да се накисват в топла вода, да се сушат и да се гладят старателно. Самият модел е най-добре направен веднага върху тъканта, тъй като е елементарен, с минимален брой линии. Не забравяйте за допълнителните 10 см от всяка страна - това са квоти за монтиране на страните на матрака и шнур за ластик. Материята трябва да бъде пометена в ъглите до дълбочината на матрака. Полученият продукт трябва да се опита. Ако листът ще отговаря на размера на матрака, тогава ъглите му са пришити с двоен шев, като по този начин трябва да се получи вид покритие.