Logo decormyyhome.com

Как да шиете бебешка рокля

Как да шиете бебешка рокля
Как да шиете бебешка рокля

Съдържание:

Видео: Уший си сам Част 1.Бързо и лесно. Шиене за начинаещи 2024, Юли

Видео: Уший си сам Част 1.Бързо и лесно. Шиене за начинаещи 2024, Юли
Anonim

Бебешка рокля може да се носи не само от момиче, но и от момиче, млада жена. Стиловете на продукта са разнообразни. Те са обединени от тяхната мини дължина, наличието на рюшами в някои модели, излишни, висока талия и пухкава пола.

Image

Много известни актриси и певици носят бебешки дрехи. Този тоалет е много популярен при модниците.

Високата талия е тънка. Следователно дори една крива жена може да парадира в такава рокля. Единственото нещо, което трябва да обмислят такива дами, е да шият по-малко великолепни поли.

Правим модел

Хартиената основа за бебешката рокля е много проста. Състои се от боди и пола. По желание на модела се допълва с ръкав.

Ако моделът е направен за детето, тогава квотите за каналите отпред не се изпълняват. За по-добро прилягане можете да направите 2 вдлъбнатини на гърба. Лифът за бебето може да бъде изрязан по два начина:

- със страничен шев;

- без страничен шев.

В първия случай се прави изцяло изрязан рафт, а гърбът се състои от две еднакви платна. Те са пришити заедно, а в горната част е пришит цип, така че роклята лесно да се облече и свали.

Във втория случай е изчертан детайл от лимец, състоящ се от половин рафт и половин гръб. Закопчалката може да бъде направена отпред или отзад. Бутоните обикновено са пришити отпред, а отзад е пришит цип.

Между тези две половини части на лифа се изтегля отвор на отвора. Дължината на тази дъга трябва да бъде почти равна на горната част на ръкава. Това, че той седеше добре, тази част от шаблона е направена с 5-7 см по-голяма от отвора на залива. След това, преди да закрепите ръкава, ще бъде възможно да сглобите конеца и да го вземете.

Полата се изрязва много просто. Измерете желаната дължина и я оставете настрана на лист калъфка. Ширината трябва да бъде 1, 5-3 пъти по-голяма от обиколката на лифа.

Ако искате да скриете бедрата с наднормено тегло, тогава спрете на ширина, по-голяма от 1, 5 пъти. Ако, напротив, трябва визуално да добавите допълнителен обем към бедрата, след това нарисувайте тази линия, която е 2-2, 5 пъти по-голяма от ширината на лифа.

При създаването на модел е важно да се изхожда от тъканта, от която ще бъде пришита бебешката рокля. Ако е много тънка, тогава можете да вземете тройната ширина на елече като основа за полата. За плътна ширина една и половина е достатъчна.