Logo decormyyhome.com

Как да спасим живи рози

Как да спасим живи рози
Как да спасим живи рози

Видео: Как сами да си вкореним храсти за жив плет 2024, Юли

Видео: Как сами да си вкореним храсти за жив плет 2024, Юли
Anonim

Винаги е обидно и тъжно да гледаш как красивите рози, подарени от любим човек или украсяващи празник, тъжно избледняват само след няколко часа. Въпреки че животът на отрязаните цветя е кратък, можете да опитате да го удължите с няколко прости стъпки.

Image

Инструкция за употреба

1

Вземете само най-свежите растения. Понякога продавачите, за да се отърват бързо от умиращите цветя, предварително опаковат букета красиво, така че розите дори да бъдат трудни за разглеждане за ярък целофан. Купете цветя, ако е възможно в голям магазин, внимателно изберете рози и ви помолете да направите букет.

2

Цветята бързо умират от липса на хранене, което започва, ако съдовете им са запушени с въздушни мехурчета. За да избегнете това, носейки розите у дома, потопете връхчетата им във вода и внимателно нарежете. След това цветята не могат да бъдат премахнати от водата. Ако това все пак се случи, отрежете отново краищата на растенията под вода.

3

Розите бързо избледняват поради факта, че във водата бързо се развиват бактерии. За да запазите водата свежа, добавете в нея 2 таблетки активен въглен, сложете сребрист продукт или добавете малко сол (1 чаена лъжичка на литър вода).

4

Спазвайте температурните условия, подходящи за растенията. Спомнете си колко готино и свежо е в магазин за цветя. Идеалната температура за съхранение на рози е 5 градуса, така че ако са останали няколко дни преди празника, розите могат дори да се съхраняват в обикновен домакински хладилник. Розите, донесени от улицата, са най-добре поставени на студено място.

5

Хранете розите във ваза. Обикновено за това се използва 1 чаена лъжичка захар на ден, но могат да се използват специални индустриални добавки, които да поддържат живота на цветето по-дълго. Те включват например "Chrysal", "Butont, " Vitant "и някои други. Те могат да помогнат за спасяването на живота на роза до 20-25 дни.

6

За да изглежда зелените за един букет, напръскайте го от бутилката със спрей. Извадете от водата всички малки излишни листа и клонки, в противен случай водата бързо ще загуби свежест. Можете също така да добавите малко лимонена киселина към водата.

условия за съхранение на цветя