Logo decormyyhome.com

Как да запазим чорапите да миришат свежи?

Как да запазим чорапите да миришат свежи?
Как да запазим чорапите да миришат свежи?

Видео: Morning Routine Life Hacks - 35 Life Hacks and DIY Projects You Need to Try! 2024, Юли

Видео: Morning Routine Life Hacks - 35 Life Hacks and DIY Projects You Need to Try! 2024, Юли
Anonim

Проблемът с лошата миризма от чорапи е известен на всички. Но как да се отървем от "аромата"?

Image

Ще ви трябва

  • 1. Лимон

  • 2. Портокалова кора

  • 3. Сапун

  • 4. Купа с гореща вода

  • 5. Батерия

Инструкция за употреба

1

Първата стъпка е да измиете чорапите си. Това е най-добре да се прави не в пералня, а с леген с топла вода и сапун за пране. Измиването трябва да се извършва на няколко етапа с постоянна смяна на водата.

2

Чорапите се сушат върху батерията. Няколко часа след началото на процеса на сушене е необходимо да се третират чорапите с изцеден лимонов сок. Такава процедура ще помогне в бъдеще за намаляване на разпространението на неприятни миризми.

3

Можете да се отървете от гадния "аромат" на чорапи по време на употреба с помощта на кори от портокали. Достатъчно е да го нарежете на малки филийки и да го поставите вътре в чорапа. Оранжевата кора перфектно неутрализира миризмата на пот.

Обърнете внимание

Следвайте хигиената на краката. При прекомерно изпотяване се препоръчва да ги миете постоянно след носенето на обувки. Използвайте различни мехлеми и бебешки прах, за да стесните порите на кожата.

Полезни съвети

Ефектът на неутрализиране на миризмата се постига най-бързо при високи температури. Поставете обелените чорапи на батерията и изчакайте около час. И "тамянът" ще изчезне и няма да се изразходва толкова време. Разбира се, най-лесният начин да смените чорапите на чисти, но понякога обстоятелствата играят жестока шега.