Logo decormyyhome.com

Как да премахнете боя от метал

Как да премахнете боя от метал
Как да премахнете боя от метал

Видео: спрей за лесно премахване на боя ! 2024, Юли

Видео: спрей за лесно премахване на боя ! 2024, Юли
Anonim

Когато върху металната повърхност се нанася повече от 3-5 слоя боя, е безсмислено да се нанася друг слой покритие, той ще започне да се откъсва. Можете да премахнете боята както с професионален инструмент, така и с майстор. Разбира се, зависи от вас да изберете, но все пак обърнете внимание на факта, че някои методи за премахване на покритието изискват физически разходи.

Image

Ще ви трябва

  • - средство за отстраняване на бои;

  • - шкурка;

  • - шпатула;

  • - минерален керосин;

  • - шлифовъчна машина;

  • - термичен пистолет.

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин е да премахнете покритието от метала с помощта на специална течност. Ако нямате време да рисувате, тогава това ще бъде най-добрият вариант за вас. Купете в хардуерен магазин необходимия продукт, той може да бъде течен или под формата на сух прах, който се разрежда с вода. За да улесните търсенето, свържете се с продавача и поискайте отстраняване на боя. Тъй като има много производители на този продукт, имената са различни и е напълно безсмислено да ги търсите. Продавачът ще ви каже подробна информация за всички инструменти, които се предлагат в този магазин. Прочетете начина на употреба в инструкциите. Не забравяйте да купите минерален керосин, защото именно те трябва да отмият боята и нанесения продукт.

2

Ако „съкровената“ течност не ви стигна в магазина, опитайте се да премахнете боята с шпатула. Но бъдете внимателни, можете да повредите повърхността на метала и боята ще лежи неравномерно. Отстранете само повърхностния слой и след това обработете повърхността с мека мебел.

3

Шлифовъчът също е в състояние да премахва боя. Поставете накрайник със средно пръскане върху него, включете устройството с ниска мощност и продължете с процедурата. С помощта на устройството ще премахнете боята само за няколко минути. Не забравяйте да смените дюзата, тъй като боята е запушена в нея, в противен случай тя ще спре да полира повърхността.

4

Използвайте термичен пистолет. Ако нямате този инструмент, попитайте приятелите си или го купете в магазин. Можете също да наемете термопистолет, за това разгледайте рекламите във вестника. Включете устройството и го придържайте към метала. Боята ще започне да се откъсва и просто трябва да я премахнете с шпатула или желязна четка. Правете всичко много внимателно, защото желязото се нагрява и можете случайно да се изгорите.

Свързана статия

Как да инсталирате печката?