Logo decormyyhome.com

Как да залепите стъкло и метал

Как да залепите стъкло и метал
Как да залепите стъкло и метал

Видео: Спукано автостъкло - комплект за Направи си сам, Windshield repair kit DIY, 2024, Юли

Видео: Спукано автостъкло - комплект за Направи си сам, Windshield repair kit DIY, 2024, Юли
Anonim

Все по-често стъклени и метални изделия се използват при проектирането на жилищни и обществени сгради. При небрежно боравене с домакински предмети и мебели, изработени от такива материали, може да възникне нужда от техния ремонт, а именно свързване на отделни части.

Понякога, когато е необходимо да се залепят различни вещества, възникват трудности с избора на лепило и правилната подготовка на повърхностите. Особено важно е да се вземат предвид тези точки при работа с метални и стъклени конструкции.

Image

Инструкция за употреба

1

За надеждно свързване на стъкло с метал е необходимо да се използва VERIFIX MV 750 или лепило със среден вискозитет B 682-0. В този случай VERIFIX MV 750 UV лепило се използва само за прозрачни очила, огледала от страната на отражение, подсилени и закалени очила.

2

Стъклата структурирани, шарени, пясъчни и сатенени, залепени с по-малка степен на надеждност. Боядисано стъкло и триплекс с UV лепила не се слепват.

Има пряка връзка между дебелината на адхезивния слой и здравината на фугата. На по-гладки повърхности е необходим тънък слой лепило, якостта на свързване в този случай ще бъде висока.

3

Повърхностите преди присъединяване трябва да бъдат почистени, всички чужди вещества отстранени и обезмаслени. При обезмасляване трябва да се използват разтворители, след прилагането на които няма филм върху частите, които трябва да бъдат свързани. Следователно не е необходимо да се използват течни почистващи препарати за стъкла, бял спирт, керосин, бензин, ацетон и разтворители от клас 6XX и 7XX.

4

За да може връзката да се окаже висококачествена, трябва да нагреете повърхностите до температура около 30 ° по-висока от температурата в помещението. За това е идеален сешоар. Използвайте лепилото VERIFIX MV 750 или B 682-0. Те са оптимални, защото имат среден вискозитет.

5

Повърхностите трябва да бъдат фиксирани с вендузи, магнитни кубчета, стопове или други устройства. Преди да нанесете лепило, не забравяйте да проверите подравняването на частите. След загряване не трябва да минат повече от пет минути, в противен случай те трябва да се подгреят отново.

6

Шевът при свързване на части трябва да бъде в хоризонтална равнина. След свързването е необходимо да облъчите повърхността с ултравиолетова лампа два пъти. Първата експозиция дава 70% сила, втората ви позволява да спечелите максимална сила. В зависимост от вида на лампата, времето за експозиция може да бъде от десет секунди до две минути. Вторичната експозиция продължава от една до пет минути.

7

За да залепите метал у дома, можете да използвате смес от 2, 5 части креда, гипс, олово и 3, 5 части колофон. Те се смесват старателно и се разреждат с ленено масло до гъста замазка. Този тип свързване ви позволява да получите връзки, които не са предназначени за тежки товари.

лепило за стъклен метал