Logo decormyyhome.com

Как да ровите стена за окабеляване

Как да ровите стена за окабеляване
Как да ровите стена за окабеляване

Съдържание:

Видео: Шпакловка или измазване на стени 2024, Юли

Видео: Шпакловка или измазване на стени 2024, Юли
Anonim

Всеки основен ремонт включва повторно окабеляване. Но за да не се нарушава бъдещият вид на интериора, окабеляването трябва да бъде положено в штроба.

Image

Ремонтът на апартамент рано или късно предполага инсталиране на ново електрическо окабеляване или преместване на старата линия. В настоящите апартаменти обикновено се използва скрито окабеляване. Тоест проводниците се полагат в така наречените строб, след което върху тях се нанася мазилка. Поради това въпросът как и с каква помощ да се огради стената възниква доста често.

Влияние на типа стена върху процеса на облицовка

Ако стената е направена от тухла, тогава няма да възникнат трудности. Тухлите са свързани помежду си с помощта на циментов разтвор. Използването на конвенционално длето и чук ще помогне лесно да се направи прорез в това решение, където тогава се полага кабелът. Ако е необходимо да се извърши вертикално полагане, тогава направете строба с завои или пробийте тухла.

Бетонната стена е съвсем различен разговор! Вече има повишена якост. Ако използвате чук и длето, процесът ще продължи доста дълго. Разбира се, ще трябва да използвате други методи. Вземете специален инструмент, наречен чипър. Той дава възможност да се произведе строб със зададените параметри на практика във всеки строителен материал. Въпреки това, не всеки може да си позволи тази опция, тъй като за устройството ще трябва да се заплати кръгла сума. В това отношение българинът се счита за доста ефективен, но се препоръчва да се използва изключително в крайни случаи, когато стената има висок праг на якост. И всичко това, защото мелничката създава много прах, което след това причинява някои неудобства и трудности.