Logo decormyyhome.com

Как да се шпакловат стени

Как да се шпакловат стени
Как да се шпакловат стени

Съдържание:

Видео: Как да шпакловаме и боядисваме правилно - съветите на Weber и Влади Караджов 2024, Юли

Видео: Как да шпакловаме и боядисваме правилно - съветите на Weber и Влади Караджов 2024, Юли
Anonim

Шпакловъчни стени - една от набор от процедури, които се извършват по време на основен ремонт на помещенията. Всъщност замазката е изравняването на стените и подготовката им за боядисване или тапети.

Image

Поставянето на стените е необходимо, за да се скрият всичките им недостатъци - канали, пукнатини и други дефекти. Обикновено тази работа се извършва от професионалисти, но ако има желание и минимални умения в боравенето със шпатула, всеки може да се справи с тази задача.

Ние избираме материали за замазка

Традиционните материали, използвани за шпакловка на стените, са сухи смеси на гипсова и циментова основа. Сместа на основата на гипс е по-практична и универсална, тъй като е бяла и подходяща за по-нататъшна работа - тапети на всяка основа или боядисване на стени.

Сместа на циментова основа има сивкав оттенък, така че залепването на леки тапети върху нея или боядисването на стената с лека боя не се препоръчва. Подобен материал се използва по-често като "облицовка" за декоративна мазилка или за изкуствен камък.

Обикновено замазката се прави на два етапа. Първо върху стените се нанася груба, "груба" замазка, а върху нея вече се нанася слой от "финиш" или "честна" замазка. В продажба обаче има и универсална замазка, която е доста подходяща за всички етапи на работа.