Logo decormyyhome.com

Как да шиете от кадифе

Как да шиете от кадифе
Как да шиете от кадифе

Съдържание:

Видео: ШИЕНЕ Начален и краен възел | Край на възел | Научете се да шиете | Шиене на ръка | Шийте с мен 2024, Юли

Видео: ШИЕНЕ Начален и краен възел | Край на възел | Научете се да шиете | Шиене на ръка | Шийте с мен 2024, Юли
Anonim

Velveteen е доста плътна купчина тъкан, от предната страна на която има надлъжни белези. Corduroy е направен на базата на памук, синтетични влакна или вискоза. Шиенето от кадифе е много по-трудно, отколкото от гладки тъкани, които нямат текстурирана повърхност, обаче, продукти от кадифе изглеждат доста интересно и оригинално. Ето защо много иглички искат да овладеят основните техники на работа с този материал.

Image

Подготовка за рязане

Когато избирате шарки, които ще шиете от кадифе, дайте предпочитание на тези, които нямат прави шевове, разположени по протежение на шева. Факт е, че е доста трудно да се правят точно такива шевове върху велпапе.

Преди да започнете да режете тъканта, обработете подходящо кадифе, тъй като без обработка може да доведе до значително свиване. Гладете шевната странична тъкан с помощта на пара. Гладенето на кадифеното „сухо“ не се препоръчва, тъй като това може да доведе до гънки по купчината. Когато гладите плата, поставете кадифе върху мека повърхност с купчината надолу.

Преди да отрежете кадифе, не забравяйте да определите в каква посока лежи купчината плат. Плъзнете ръката си по предната част на кадифената по ръба. Ако усетите, че ръката върви гладко "по козината", тогава купчината е насочена надолу. Ако усетите, че дланта ви се плъзга по грапава повърхност, тогава кадифената купчина е насочена нагоре.

Изрязан плат

Можете да режете велпар по различни начини. Обичайно е да изрежете тъкан с тънък подгъв, така че купчината да бъде разположена в посока надолу. Кордрой с широк подгъв, както и плат с висока купчина, изрязан с купчина. Стигайки до отвора на кадифе, очертайте детайлите на шаблона върху масата, така че купчината върху тях да е разположена в една посока.

Дублиране на части

За дублиране на детайли от кадифе използвайте трикотажно лепило. Намокрете лепилото с вода и оставете да изсъхне. Прикрепете го към кадифето и използвайте парна ютия за залепване на тъканта, като натискате подметката на ютията и я държите за около 20 секунди. По време на дублирането мека кърпа или хавлиена кърпа трябва да бъде под кадифеното парче.

шиене

За да шлифовате части от велпас върху шевна машина, използвайте редовни памучни и полиестерни конци и многофункционални игли № 70 или № 80. Задайте средната дължина на шева и намалете налягането на притискащото краче. За да предотвратите движението на тъканта по време на шиене, поставете лист хартия между продукта и зъбната рейка на шевна машина.