Logo decormyyhome.com

Как да спестите от вода в градски апартамент

Как да спестите от вода в градски апартамент
Как да спестите от вода в градски апартамент

Видео: Bjarke Ingels: 3 warp-speed architecture tales 2024, Юли

Видео: Bjarke Ingels: 3 warp-speed architecture tales 2024, Юли
Anonim

Водата е най-важният ресурс на човечеството. Да, за мнозина това е често срещано явление и има държави, в които липсва вода. Освен това можете да изразходвате спестените пари за сметки за комунални услуги за вода за други разходни позиции. Има прости начини за намаляване на консумацията на вода в апартамента.

Image
  1. Сменете крановете с два крана в смесителя с превключвател на топката. Така че можете бързо да изключите водата в моменти, когато нямате нужда от нея. Ще помогнат и смесители с функция за аериране, които смесват вода с въздух и на изхода се получава струя със силно налягане, но в същото време дебитът на водата е значително намален.
  2. Изключете крана при бръснене, миене на зъбите или миене на главата. Спестяването ще бъде от 1, 5 до 3 хиляди литра на месец.
  3. Измийте се под душа, а не в банята.
  4. Използвайте пералнята само при пълно натоварване.
  5. Когато миете чинии, изтеглете малко вода в мивката и напечете мръсни съдове в нея и едва след това отворете крана и изплакнете съдовете под течаща вода. Значително спестява вода в голяма семейна миялна машина.
  6. Проверете всички водопроводни тела и елиминирайте евентуални течове.
  7. Ако нямате тоалетна с два режима на промиване, поставете пластмасова бутилка в резервоара, така че можете да спестите до 40 литра вода на ден при промиване.