Logo decormyyhome.com

Как да си направим намотка за луна

Как да си направим намотка за луна
Как да си направим намотка за луна

Съдържание:

Видео: Кървава Луна: СЪМ/НЕ СЪМ 2024, Юли

Видео: Кървава Луна: СЪМ/НЕ СЪМ 2024, Юли
Anonim

Самолетът все още се състои от специален контейнер, който може да се нагрява, маркучи, през които ще се подава и изпуска вода, и намотка. За все още луната, добра намотка означава много - ефективността на устройството зависи от това. Ако искате, можете да го направите сами.

Image

Все още е необходима намотката на лунния лъч, за да се охладят изпарените пари, когато кашата се нагрява и да ги превърнат в лунен лъч. Колкото по-ефективно е направено устройството, толкова по-бързо е възможно да се приготви нужното количество алкохол. За да направите сами бобина, ще ви е необходима подходяща тръба.

Бобината има друго име - хладилник на Греъм. Когато апаратът работи, изпаренията от кашата се кондензират в него, след което се охлаждат. За това бобината се потапя в студена вода.

Какво трябва да направите намотка

За да направите намотка, ще ви е необходима тръба с диаметър 10-12 мм, чиято дебелина на стената е 1 мм, а дължината е около един и половина метра. Важен параметър е материалът - той трябва да бъде, първо, нетоксичен и второ, да не реагира с продукти, съдържащи алкохол. Той също трябва да има добра топлопроводимост.

Най-подходящите материали за намотката са мед и сребро, месинг, алуминий, неръждаема стомана. Най-достъпните материали са мед и алуминий, но медта има по-добра топлопроводимост.

Когато избирате тръба, изработена от мед, имайте предвид, че периодично ще трябва да се почиства или дори да се подменя. С течение на времето върху медната повърхност се образува черно покритие поради полепналата сяра. За почистване можете да използвате следната рецепта: супена лъжица лимонена киселина, разредена в литър топла вода. Потопете бобината в получената течност и изчакайте малко. Обикновено след двадесет минути набегът се нормално почиства. Ако бобината не може да бъде напълно почистена, разредете една чаена лъжичка сода в литър вода и я оставете в този разтвор за през нощта, след което всичко лесно ще изчезне.