Logo decormyyhome.com

Как да направите сухо почистване на килими

Как да направите сухо почистване на килими
Как да направите сухо почистване на килими

Съдържание:

Видео: Уникално сухо пране! Катето Евро е изумена 2024, Юли

Видео: Уникално сухо пране! Катето Евро е изумена 2024, Юли
Anonim

Килимите придават специална топлина и уют на стаята. Но за да може тя да служи дълго време и винаги да остане чиста, за да не загуби първоначалния си вид, струва си редовно да изсушава килимите.

Image

Сухото почистване на килимите се използва за продукти, изработени от естествени влакна. Той елиминира пълната употреба на вода, като по този начин предотвратява свиването или деформацията на продукта. Почистването на сухо килими може да се направи у дома или можете да отидете в специални компании, чиито служители отиват в апартаменти или офиси по всяко време на годината.

Почистване на сухо килими

Ако покритието е много мръсно или искате да му придадете свеж вид, трябва да се обърнете към професионални инструменти. С помощта на специална машина, която е оборудвана с въртяща се четка, те ще почистят килима с помощта на специализирани прахове или гранули.

Гранулите са в състояние да поемат цялата мръсотия, която е на купчината. След това се отстраняват с помощта на апарата, описан по-горе. Този метод на химическо чистене перфектно премахва цялата мръсотия и запазва цвета на килима, неговата структура. Предимство е, че свиването на килима, което е възможно при използване на методи за почистване с вода, се елиминира напълно.

След като премахнете прах или гранулат на килима, можете веднага да ходите. Този метод на почистване често се използва в офис помещения, където натоварването на килимите е максимално.

По-лесен начин за почистване на килима е използването на обикновена прахосмукачка. Едва сега е доказано, че той премахва само около 30% от замърсителите. Затова си струва редовно да извършвате такова почистване, като го редувате с други методи за почистване.