Logo decormyyhome.com

Как да направите дървена кабина за кладенец

Как да направите дървена кабина за кладенец
Как да направите дървена кабина за кладенец

Съдържание:

Видео: Как да си направим дървена врата за навес. част 2 финал How to make a wooden door for a shed. part 2 2024, Юли

Видео: Как да си направим дървена врата за навес. част 2 финал How to make a wooden door for a shed. part 2 2024, Юли
Anonim

Много е изкушаващо да се изгради наземната част на кладенеца под формата на дървена къща. Такава конструкция ви позволява да създадете определен цвят "село" на кладенеца, като същевременно е най-практично решение.

Image

Преди да започнете да копаете шахта за кладенец, трябва незабавно да изберете как ще бъде направена къщата за трупи. Най-често за подземната му част се използват такива методи за монтиране на трупи, които се наричат ​​"в купата", "в лапата" или "в полу дървото". Тази технология се дължи на трудностите при установяването на стърчащи части от дървената къща вътре в шахтата на кладенеца. Но за видимата наземна част е възможно да се използва почти всеки метод на свързване, който е наличен при сглобяване на греди или шлифовани трупи.

Къща за трупи вътре в мината

Когато подготвителната работа приключи, трябва да се придържате към тази последователност от действия. Първо, една дървена къща отива отстрани, като има такъв брой корони, които точно съответстват на дълбочината на шахтата, подготвена за нея. В същото време не е необходимо да се извършва затваряне на тази част от къщата на дървените трупи, тъй като тя бързо ще започне да гние, което ще доведе до влошаване на питейните качества на кладенеца.

Поради това е необходимо внимателно да се подходи към въпроса за поставяне на трупи. Получените пропуски не трябва да позволяват на почвата и всички видове чужди вещества да преминават през нея. Всички корони трябва да бъдат свързани с дървени щифтове. След това трябва временно да прикрепите вертикални дъски към короните във вътрешността на завършената част от къщата за трупи. Те няма да позволят дебелата къща да се деформира, когато се извърши монтажа й вътре в мината.

След това можете внимателно да спуснете тази част от дървената къща в подготвената шахта, като същевременно предотвратявате разпръскването на стените ѝ. В средата на всяка стена на долната корона е необходимо да се подкопаят нишите, където да се поставят опорите (останалите трупи ще направят).