Logo decormyyhome.com

Как да направите качествен нож със собствените си ръце

Как да направите качествен нож със собствените си ръце
Как да направите качествен нож със собствените си ръце

Видео: ФОРМА МЕЧКИ ОТ ПЛАМЕНАТА ПЛАСТМАСНА РЪЦЕ !!! МАЙСТЪР КЛАСОВА МЕЧКА ОТ РОЗИ СОБСТВЕНИ РЪЦЕ 2024, Юли

Видео: ФОРМА МЕЧКИ ОТ ПЛАМЕНАТА ПЛАСТМАСНА РЪЦЕ !!! МАЙСТЪР КЛАСОВА МЕЧКА ОТ РОЗИ СОБСТВЕНИ РЪЦЕ 2024, Юли
Anonim

Въпреки факта, че в продажба сега има ножове за почти всеки вкус, много майстори предпочитат да ги правят сами. Направата на добър нож не е толкова проста - за това трябва да имате не само подходящите инструменти, но и определено умение.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо, създайте на хартия скица в натурален размер на бъдещия нож. Опитайте няколко опции и изберете най-добрия. Не забравяйте, че грешка на този етап може да отмени цялата по-нататъшна работа. Затова отделете време, обмислете внимателно дизайна и ергономията на бъдещия нож.

2

Когато проектирате нож, не забравяйте, че има законодателни ограничения за производството и разпространението на ножове. Основните характеристики на ножовете са: дължина на острието по-голяма от 10 см, дебелина на дупето над 2, 6 мм, твърдост на стоманата над 42 HRC, наличие на предпазител. Вашият нож не трябва да попада под този закон в поне един параметър.

3

Намерете подходящите материали за острието и дръжката. Острието трябва да бъде изработено от висококачествена стомана, дръжката може да бъде от дърво, плексиглас, текстолит, рог и други материали.

4

Загрейте металната лента за острието загрята (можете да я използвате в конвенционална газова фурна или надувачка) и я оставете да се охлади бавно. Металът ще стане мек, ще бъде лесно да се обработва.

5

Маркирайте контурите на острието и щифта върху металната лента. Заготовката на бъдещия нож може да бъде отрязана с длето, изрязана с ножовка за метал, изрязана с "шлайф". Придайте на детайла крайните контури, като го завъртите на електрическа мелница. По време на работа не забравяйте да охладите метала във вода.

6

Ако планирате да нитнете половинките на дръжката с нитове, маркирайте и пробийте дупки за тях в корпуса на детайла. След това обработете бъдещия нож на електрическа мелница, като му дадете желаната секция, като се стеснява до ръба на острието. Ако е необходимо, непрекъснато обработвайте ножа с мека кърпа, от груба до най-малката.

7

Закалете бъдещия нож. Трябва да знаете, че правилното втвърдяване е цяло изкуство със своите професионални тайни. Достатъчно е да загреете обикновен висококачествен домакински нож до малинов цвят и да го спуснете вертикално, с върха надолу, първо в минерално масло - докато има промяна в цвета (дъги), след това във вода.

8

Направете дръжка. Ако е от две половини, изрежете ги, занитайте ги до ножа с нитове - те могат да бъдат направени от алуминиева пръчка - и работете на острилка. Ако дръжката е твърда, пробийте дупка в нея, след което я поставете върху хвостовината на епоксидна смес, смесена с дървени стърготини.

9

Използвайте копче, дървесна кора, цветни парчета от плексиглас или друг подходящ материал. Монтирайте съвпадащи парчета към хвоста, в края на които предварително изрежете конеца. Намажете разпределените парчета с лепило. Завинтете бронзова или месингова глава върху хвостовината с дупка, пробита в нея и конец, нарязан от крана. Обработете сглобената дръжка, като й придадете желаната форма.

10

Крайният завършек на ножа се свежда до фина настройка на формата му и правилно заточване. Ако е необходимо, направете обвивка от две дървени или пластмасови половинки, нарязани, като вземете предвид допустимостта, във формата на острието. На половинките направете прорез по контура на острието - така че да влезе с малко триене, след това ги залепете и затегнете с кожа.

качествен нож