Logo decormyyhome.com

Как да направите гараж вентилиран

Как да направите гараж вентилиран
Как да направите гараж вентилиран

Видео: ИМАМ СИ СОБСТВЕН ГАРАЖ!!! Ремонт и подобрение на помещението 2024, Юли

Видео: ИМАМ СИ СОБСТВЕН ГАРАЖ!!! Ремонт и подобрение на помещението 2024, Юли
Anonim

Гараж е стая за кола. Той може да изпълнява други функции. Във всеки случай трябва да помислите как да направите вентилацията на гаража.

Image

Ще ви трябва

  • Вентилационна схема.

  • Подходящ комплект оборудване.

Инструкция за употреба

1

На първия етап е необходимо да се изготви схема за вентилация на гаража. Той е създаден, като се вземе предвид местоположението на дупките в основата и стената на конструкцията. Ако има подредени "задни стаи", тогава е необходимо те да мислят чрез вентилацията си. Когато го разработвате, трябва да вземете предвид редица обективни характеристики - площта и височината на гаража, останалото свободно пространство в него. Тръбопроводите се поставят в земята и подземните равнини, а въздушният вихър като правило показва неговата ефективност, която трябва да бъде осигурена.

2

Най-лесният метод е да се организира естествена вентилация. Работата й се базира на разликата в температурата в и извън гаража. Като рамкирани решетки са подходящи дори фрагменти от добре запазена тръба. Лесно е да го подредите сами. Стандартна изпускателна тръба служи и като конвенционална качулка. Въздухът няма да бъде отстранен от стаята. Изходният отвор за въздух може да бъде на различни височини, например, в едната стена в долната част има отвор за проникване на въздух, а в горната част е имитационна тръба за нейното отстраняване.

3

Комбинираните вентилационни системи са по-ефективни. Така че въздухът може да идва естествено, но е необходим вентилатор, който да го циркулира. Той е инсталиран в определен момент в изпускателния канал и за неговата ефективност ще е необходимо да се работи без прекъсване.

4

Инсталирайки механична система, вие ще постигнете, че въздухът се подава и отстранява механично. Системата е изградена, като се вземат предвид всеки елемент от гаражната верига. Управлява се автоматично. Можете да дадете предпочитание на модулна или моноблокова система. Доставката е подредена на височина няколко метра над етажите. Основата му е вентилатор и въздушен нагревател. Изпускателният блок всъщност е напреднал вентилатор. Защитена е с решетка. Механичната качулка е най-скъпата, но именно тя е наистина ефективна.

Обърнете внимание

Можете сами да организирате вентилация. Но тогава не трябва да се надявате на гаранционен случай. Необходимо е поне да се вземе предвид дали гаранцията за използваното оборудване и оборудване ще остане, въпреки че обикновено независимата инсталация изключва тази възможност.

Полезни съвети

Важно е да се вземат предвид характеристиките на гаража. Тя може да бъде многостепенна - с мазе или под земята. В някои случаи естествената вентилация е невъзможна.