Logo decormyyhome.com

Как да сушим чисти неща

Как да сушим чисти неща
Как да сушим чисти неща

Съдържание:

Видео: Историята на неща 2024, Септември

Видео: Историята на неща 2024, Септември
Anonim

Химическото почистване е модерно и за тези, които предпочитат да пестят лично време, това е единственото решение на проблема с упорити петна. В допълнение, с помощта на химическо чистене е най-лесно да спретнете палто, пухено яке или бизнес костюм. Крайният резултат обаче не винаги зависи само от специалистите. „Голямото измиване“ може да се превърне в голям стрес за собственика на нещата, ако той не ги е подготвил правилно.

Image

Как да подготвим продукта за химическо чистене

На първо място, трябва да изучите индикаторите на етикетите на дрехите. Химическото почистване може да се извърши само ако е разрешено от производителя. Внимателно инспектирайте предмета за малки дефекти и по възможност ги отстранете. Говорим например за лошо пришити копчета на палтото, разкъсвания на тъканта и др. Ако колани, качулки, нашийници и други сменяеми дрехи не се нуждаят от почистване, по-добре е да ги оставите у дома.

Как да изсушим чистото пране

Обяснете на получателя какъв проблем сте срещнали и какъв резултат очаквате да получите. При липса на възможности за отстраняване на петна, трябва да бъдете предупредени за това на етапа на приемане. Ако дрехите нямат етикет с необходимите маркировки и следите от пот или ръчна ръка върху тъканите у дома изобщо не се измиват, попитайте специалист за възможни рискове. Получателят ще ви каже за начина на почистване, който компанията използва за този тип продукти. Често последствията от неща за химическо чистене, които нямат данни за методите за грижа, могат да бъдат непредсказуеми. Но ако потребителят е бил предупреден за това и се съгласи, цялата отговорност се прехвърля върху него.

Изискванията за химическо чистене се регулират от Държавния стандарт на Руската федерация GOST R 51108-97 "Битови услуги. Химическо чистене. Общи спецификации".

Как да подпиша договор за химическо чистене

Химическото почистване е синоним на чистотата и съвременните компании в повечето случаи оправдават това твърдение. Обаче предпазната мрежа никога няма да бъде излишна. Следователно споразумение за посочване на услугите за химическо чистене се изпълнява писмено в два екземпляра. Уверете се, че документът описва подробно "мащаба" на недостатъците. Така че ще бъде по-лесно да се докаже, че например ръкавът на пуловер от кашмир не беше напълно откъснат, а имаше само широк шев. В договора трябва да се посочат също името на продукта, цвят, състав, налични фитинги, допълнителни платени услуги. Ако предавате качулки, колани, яки с нещо, уверете се, че са описани.

Как да вземете елементи за химическо чистене

Преди да поставите подпис в документ, потвърждаващ получаването на нещата, трябва да ги инспектирате добре. Особено внимание трябва да се обърне на „проблемните зони“, по отношение на които имаше съмнения. Ако установите, че продуктът след химическо чистене само се попълва с недостатъци или напълно е загубил представянето си, трябва незабавно да уведомите получателя за това, да подадете иск в акта на откритите дефекти и да поискате тяхното отстраняване.

Понякога производителят посочва невярна информация на етикета на продукта. В този случай отговорността за повреда на стоката не лежи на химическото почистване, а на производителя или продавача.