Logo decormyyhome.com

Как да засадите домашни цветя

Как да засадите домашни цветя
Как да засадите домашни цветя

Видео: 5 ЦВЕТЯ, КОИТО ПРЕЧИСТВАТ ВЪЗДУХА У ДОМА 2024, Юли

Видео: 5 ЦВЕТЯ, КОИТО ПРЕЧИСТВАТ ВЪЗДУХА У ДОМА 2024, Юли
Anonim

Почти всяка къща вече е украсена с цветя на закрито. Те придават на вътрешното пространство уют и домашна топлина. Но не всеки знае как да засади цвете в саксия, защото за всяко растение е необходим не само определен вид почва, но и отделна грижа.

Image

Ще ви трябва

  • - саксия;

  • - почва;

  • - дренаж;

  • - цвете.

Инструкция за употреба

1

Изберете правилната саксия за цветя. Използвайте пластмасовите саксии с подходящия размер за засаждане на домашни цветя, те са леки и практически не се чупят. Погледнете дъното на съда, ако няма дупки в него, направете ги сами, като използвате шил, който свети на огъня. Изберете саксия с диаметър 2-5 см по-голям от този, в който сте закупили цветето.

2

Поставете дренаж на дъното на саксията (чакъл, експандирана глина или глинен гранулат). Уверете се, че дебелината на слоя в малка саксия е не повече от 1-2 см, в голяма - 5-10 см. 2 часа преди цветето да бъде трансплантирано в саксията, изсипете го добре.

3

Подгответе земята. Купете готова смес, предназначена за определен вид стайни цветя, която вече съдържа минерали и торове, които влияят благоприятно на растежа на растенията. Благодарение на тази почва домашните цветя могат да правят без торене дълго време.

4

Изсипете малко подготвена почва върху чакъла, засадете растение в центъра на саксията. Добавете пръст и леко компактен. Не забравяйте да поливате цветето. Можете да го украсите, като поставите малки красиви камъчета или цветни дренажи по ръба на саксията.

5

Ако имате балкон, вземете чекмедже с ширина поне 18 см и същата дълбочина. Засадете растенията в кладенците, като леко измествате всеки. Ако кутията позволява, засадете цветя на два реда, но ако са тесни - в един ред. Моля, обърнете внимание: ако цветята имат корен, те трябва да бъдат засадени заедно с бучка пръст.

6

Не забравяйте, че само сърфирането в интернет не е достатъчно. Ако има нужда от много влага, напръсквайте я от време на време от спрей бутилка. Избършете големи листа с влажна гъба, ако тя се съдържа в препоръките за това растение.

Свързана статия

Сансевиера: отглеждане у дома