Logo decormyyhome.com

Как сами да направите вибрираща маса от импровизирани материали

Как сами да направите вибрираща маса от импровизирани материали
Как сами да направите вибрираща маса от импровизирани материали

Съдържание:

Видео: Гипсова превръзка великденска украса 2024, Юли

Видео: Гипсова превръзка великденска украса 2024, Юли
Anonim

Нарастващ брой собственици на домове създават производствени линии за производство на строителни материали, като тротоарни плочи или шлакове. Основният проблем при създаването на такова производство е изграждането на вибрационна маса за свиване на сместа във формите.

Image

Има много дизайни на вибриращи маси, различаващи се един от друг по подредбата на амортизационната система и вибрационния механизъм. Окончателният избор трябва да бъде направен въз основа на нуждите и производствения капацитет на линията. Например, за производството на тротоарни плочи в малки обеми у дома, временна вибрационна маса, сглобена от импровизирани материали, е идеална. При производството на продукти за блокова зидария трябва да помислите за по-надеждно устройство за стационарна вибрираща маса.

Избор на легло

При производството на основата на вибрационната маса трябва да се вземат предвид масата на произведените продукти и вибратора, както и проектното натоварване, причинено от вибрациите. За производството на тротоарни плочи може да се използва като основа 40-милиметрова дъска, фиксирана към равномерна почва с метални патерици. Производството на шлаков блок ще изисква по-задълбочен подход: той ще изисква масивно метално легло или система, вкопана в земята и бетонни колони.

Амортизационна система

Като компенсатор на вибрациите могат да се използват пружини или ленти, изработени от еластични материали. В първия случай най-успешният избор би бил използването на пружини от амортисьори на леки мотопеди или скутери. Пружината трябва да бъде нарязана на няколко равни части, които се вкарват в водещите тръби, неподвижно фиксирани към рамката. Свързващи пръти или запушени тръби с по-малък диаметър се поставят отгоре и се монтират гръбчета. Върху подпорите на системата за амортизация трябва да се фиксира работната повърхност на вибрационната маса. Ако планирате да използвате еластични вложки, те трябва да свържат краищата на леглото и работния плот, като по този начин гарантират ефективно затихване на вибрациите дори в хоризонтална проекция.

Избор на работна повърхност и закрепване на форми

Повърхността на масата трябва да бъде направена от твърд материал. С малко тегло на продукта и ниска ударна сила на вибратора е позволено да се използват заварени листове или залепено дърво. Формите обикновено се закрепват с болтове, внимателно запечатвайте мястото на монтаж.