Logo decormyyhome.com

Как да избелваме със сода

Как да избелваме със сода
Как да избелваме със сода

Видео: Лесно избелване на зъби в домашни условия/Зейнеб Маджурова/Zeyneb Madjurova 2024, Юли

Видео: Лесно избелване на зъби в домашни условия/Зейнеб Маджурова/Zeyneb Madjurova 2024, Юли
Anonim

Содата за хляб е универсално средство, което те започват да използват за почистване и избелване на всякакви повърхности, за премахване на сложни петна и пожълтяване върху тъканите още през 18 век.

Image

Ще ви трябва

  • - сода;

  • - амоняк;

  • - оцет;

  • - гъба;

  • - четка;

  • - гумени ръкавици.

Инструкция за употреба

1

Използвайте сода за хляб за избелване, премахване на ръжда и варовик върху плочка, за почистване на мивка, вана, тоалетна чиния. Преди употреба разредете сода с вода до гъста каша, нанесете върху замърсени повърхности, оставете да изсъхне напълно, отстранете с гъба или четка, изплакнете обилно.

2

Ако отлаганията върху плочката или мивката, тоалетната, банята са твърде стари, повторете лечението. При систематично почистване няма да е необходимо да използвате скъпи химикали, в допълнение, содата е напълно безопасен продукт, не предизвиква алергични реакции, което е важно за хората, страдащи от тежки алергии, бременни жени и деца.

3

За да избелите бели тъкани, използвайте смес от сода с амоняк. Преди употреба подгответе състава, разредете 5 супени лъжици сода в пет литра топла вода, добавете 2 супени лъжици амоняк, потопете кърпата в разтвора, оставете за 3-4 часа, изплакнете, измийте по обичайния начин. За да премахнете трайната жълтеност, сварете тъканта след накисване в продължение на 20-30 минути. Ще получите напълно снежнобяли неща без използването на избелващи средства. Освен това такъв състав е напълно безопасен за всички видове тъкани и не нарушава структурата на влакната, така че избелването може да се извършва систематично.

4

Содата с оцет дава реакция под формата на шипене и помага да се справите със стари замърсявания върху всякакви повърхности. За да използвате, нанесете сода върху повърхността, която трябва да бъде почистена или избелена, навлажнете гъбата в 12% оцетна киселина и почистете. Използвайте гумени ръкавици, тъй като съставът може да повреди кожата на ръцете. Този метод не е подходящ за избелване на мрамор, в други случаи може да се използва за избелване без ограничения.

как да избелим мрамор