Logo decormyyhome.com

Как да почистите металните повърхности с лимон?

Как да почистите металните повърхности с лимон?
Как да почистите металните повърхности с лимон?

Видео: 10 Bedroom, Bathroom, and Kitchen Cabinet Facelifts for Small Space 2024, Юли

Видео: 10 Bedroom, Bathroom, and Kitchen Cabinet Facelifts for Small Space 2024, Юли
Anonim

Не бързайте да хвърляте изцеден лимон. С него можете да почиствате и полирате металните части на смесителите, да почиствате металния умивалник и други повърхности.

Image
  • С помощта на половин изцеден лимон можете лесно да почиствате и полирате минерални отлагания върху хромиран кран. Достатъчно е да разтриете хромираната повърхност на крана, миксера с парче изцеден лимон - и той ще почисти и заблести като чисто нов. След избърсване повърхността трябва да се измие с вода и да се избърше с мека гъба или кърпа.
  • С помощта на изцеден лимон можете да почистите медната и месинговата повърхност. За целта натопете половината от лимона в сол или сода за хляб, старателно разтрийте медната или друга метална повърхност, особено там, където има петна, и оставете за 5-10 минути. След това изплакнете обикновен препарат с топла вода, избършете и полирайте със суха кърпа.
  • По същия начин можете да почиствате медни съдове, канделабри, декорации за стени и трапези, изработени от месинг, мед и неръждаема стомана.
  • Мивка от неръждаема стомана може да се поръси със сол или сода и да се разтрие с изцеден лимон. След това изплакнете и избършете на сухо.
  • Благодарение на такова почистване в кухнята ще се появи приятна миризма на цитрусови плодове и неприятните миризми ще бъдат неутрализирани.
  • Ако няма лимон, той може да бъде заменен с лимонена киселина, разредена в малко количество вода. Можете да нанесете разтвора с обикновен парцал или гъба с пяна.