Logo decormyyhome.com

Как да изгладите дрехите без ютия

Как да изгладите дрехите без ютия
Как да изгладите дрехите без ютия

Видео: Как правилно да изгладим риза, без да я увредим ? 2024, Юли

Видео: Как правилно да изгладим риза, без да я увредим ? 2024, Юли
Anonim

Желязото е незаменим нещо в арсенала на всяка домакиня, без него не е възможно да се придаде на дрехите чист вид. Но има малки трикове, които ще помогнат в негово отсъствие!

Image

И така, какво да направите, ако трябва да гладите нещо, но в близост няма желязо? Помислете за няколко изхода от тази ситуация:

  1. Следното решение ще помогне да изгладите дрехите: вода, оцет 9%, омекотител за тъкани. Вземете всички съставки в равни пропорции, разбъркайте и изсипете в бутилка със спрей. Напръскайте сместа върху дрехи и оставете да изсъхне напълно.

  2. Правилно окачете дрехи след измиване, изправете всички гънки (най-добре е да използвате меки рамене).

  3. Парата ще ви помогне да изгладите нещата. Окачете дрехи над вана с гореща вода, а издигането на пара нагоре ще я изглади.

  4. Внимателно сгънете дрехите си в килер, след това няма да се налага да гладите. Най-добре е да сгънете нещата с валяк, така че да няма извивки (които, между другото, е трудно да се изгладят дори с ютия).

  5. Използвайте мокра хавлиена кърпа с размачкан пуловер или тениска върху нея. Този метод ще спаси дрехите от незначителни гънки.

  6. Задайте режима с максималната скорост на въртене на вашата пералня и ще получите нещата почти смачкани. Това значително ще улесни по-нататъшната грижа за дрехите.

  7. Изгладете желаната зона върху дрехите, като я разнесете върху равна повърхност. След това сложете нещо тежко. Например страхотна енциклопедия. Под силата на гравитацията малките гънки са добре изгладени.