Logo decormyyhome.com

Как да опънете памук

Как да опънете памук
Как да опънете памук

Видео: Клас 64: Как се използва Wayken Hemmer / Hem Folder за промишлени или педални шевни машини 2024, Юли

Видео: Клас 64: Как се използва Wayken Hemmer / Hem Folder за промишлени или педални шевни машини 2024, Юли
Anonim

Естествените свойства на памука се използват широко в ежедневието. Памучните влакна се използват за изработка на дрехи, бельо и предмети от бита. Нарушаването на температурата по време на измиване и неправилното изсушаване на памучните изделия води до тяхната деформация. Силно пресъхналите дънки или трикотажна блуза ще възвърнат размера си, ако се грижат правилно.

Image

Ще ви трябва

Желязо, перилен препарат, омекотител за памук, кърпа, чаршаф, тънка бяла кърпа или марля

Инструкция за употреба

1

Опънете дънките си. Ако са мръсни, измийте ги в хладна вода (40 градуса) с малко количество прах за пране. Дънкови навеси, затова използвайте цветно средство за пране при пране. Изплакнете панталоните си в хладна вода и извадете. Поставете ги на пълна дължина върху хоризонтална повърхност върху кърпа. С ръце разнесете смачканите места върху тъканта. За да изсушите панталоните си, можете да окачите до колана. Не прекалявайте! Железни мокри дънки с горещо желязо през тензух. Парата, изпарена по този начин, ще стане ковък и ще се разтегне по дължина и ширина според вашето желание. За да се разтегне още по-добре, подсушете дънките си след всяко измиване с ютия. С времето памукът ще стане по-мек и ще ви трябва по-малко време, за да издърпате любимите си панталони.

2

За да опънете памучна трикотажна блуза, изплакнете я първо в омекотител след измиване. След това навийте в чиста кърпа и изсушете. Невъзможно е да завъртите потници, изработени от памук по време на цикъла на въртене. Така изсушената блуза може да се разтегне до желания размер и да се остави да изсъхне на масата, като периодично се променя кърпата.

3

Халат от хавлиена материя може да се опъне по различен начин. На първо място, измийте го в хладна вода с мек препарат. Изплакнете с емолиент и изстискайте, увивайки в лист. Мокрият халат може да се опъне с ютия при температура 150 градуса. Поставете ютията от грешната страна и леко издърпайте тъканта. С такова сушене халатът със сигурност ще стане с един размер по-голям.

Обърнете внимание

Не сушете трикотаж на раменете. Не накисвайте дънки преди миене дълго време. Не изсушавайте дънките си. Неприятно е и нездравословно.

Полезни съвети

Ако сухите дънки стават тесни след измиване, облечете ги, докато легнете. След известно време станете и се разходете. Опитайте се да правите активни движения с краката: огънете се в коленете, седнете, правете клекове.

памучни дънки