Logo decormyyhome.com

Как да изчислим плащането на водомера

Как да изчислим плащането на водомера
Как да изчислим плащането на водомера

Видео: Остановка счётчика воды!!! Обычная проволока!!! Уникальный способ!!! 2024, Юли

Видео: Остановка счётчика воды!!! Обычная проволока!!! Уникальный способ!!! 2024, Юли
Anonim

Монтирането на водомери може значително да намали разходите за водоснабдяване, но това често причинява известни затруднения с плащането му. За да избегнете грешки с изчисленията, трябва да използвате съответните препоръки.

Image

Инструкция за употреба

1

Запишете текущата стойност на водомерите за топла и студена вода. Ако те току-що са били инсталирани, ще бъде нула. За контрол, докладвайте тези данни на организацията за управление. След месец отново прочетете показанията от гишето и ги прехвърлете на управляващата организация. Извадете старите стойности от новите и изчислете разликата.

2

Разберете на какви тарифи се изчисляват таксите за вода в момента. Цените се променят ежегодно, тяхното ръководство се определя от града и региона, в който живеете. Можете да ги видите на уебсайта на градската администрация или да се обадите директно на управляващата организация.

3

Умножете тарифата за заплащане на топла вода по стойността, показана от електромера. Ето колко трябва да платите за топла вода този месец. Направете същото със студена вода, за да разберете колко трябва да платите за нея.

4

Не забравяйте, че някои градове определят минимално количество вода за плащане. Това означава, че дори ако такъв минимум е надвишен, например, ако сте използвали 5 кубически метра, докато са поне 1 кубически метър, трябва да плащате поне на метър. В този случай остатъчната такса се прехвърля на следващия месец и се добавя към следните стойности. Можете също така да платите за вода на електромера веднага за няколко месеца предварително.

Обърнете внимание

В случай, че трябва да напуснете апартамента, например, по време на празниците и не уведомите административните служби за това, вашите гишета ще се считат за повредени. Не се страхувайте от това, разписката за плащане ще пристигне както обикновено, веднага щом се върнете, и гишетата ще започнат да работят както обикновено. В същото време ще се извърши преизчисление за възстановяване на средствата, които са били изтеглени от вас по време на отсъствието.

измерване на вода