Logo decormyyhome.com

Как да изчислите кадри от плат за завеси

Как да изчислите кадри от плат за завеси
Как да изчислите кадри от плат за завеси

Видео: 12 Ideas On How To Make Your Bedroom Coziest Place 2024, Юли

Видео: 12 Ideas On How To Make Your Bedroom Coziest Place 2024, Юли
Anonim

Шиенето на завеси е интересен и творчески процес. Декорът на прозорците трябва да се вписва във вътрешността на стаята. За да направите правилно завесите, трябва да направите измервания на прозореца и да изчислите консумацията на плат.

Image

Инструкция за употреба

1

Когато избирате стил на завеси, обърнете внимание на формата на прозорците, за да съответства на мястото. Трябва да признаете, че в интериора на лятна вила не са на разположение луксозни опашки и усещания, а лекият чинт не изглежда сред елегантното обзавеждане в арт нуво. Ако искате да изолирате напълно стаята от външния свят - това е една история, ако драперии трябва да я скрият от нескромни гледки отчасти - това е съвсем различен въпрос и изборът на модел трябва да е различен.

2

Шиете правилните завеси, започнете с изчисляването на необходимото количество плат. За да направите това, трябва да знаете: дължината на корниза, размера на прозореца, дължината на завесите, а също и да вземете предвид повторението на модела. Няма единна формула, чрез която е възможно да се изчисли потреблението на прекъсване. Кадрите се разглеждат за всеки модел и част поотделно. Направете точни измервания, не пренебрегвайте милиметри - единият е тук, другият е там, но в крайна сметка завесата е изкривена и цялата работа се пропилява.

3

Количеството плат зависи от ширината на прозореца, височината на помещението, вида на конструкцията и състава на материала. Естественият материал подлежи на свиване, така че добавете 10% към изчислените числа. Първо определете дължината на завесите. Дължината на пода се счита за традиционна; тя е подходяща за всекидневна или спалня. Късите завеси, за перваза на прозореца или малко по-ниски, са подходящи за кухнята и банята. Дължината се измерва от корниза до избраната долна точка, добавете още 5 см към подгъва. Ширината е сумата от дължината на корниза, като се вземат предвид крайните страни и коефициентът на гънки. За завесите е 1, 5-2, за тюл 2-3.

4

Като правите измервания за шиене на римски или ролетни щори, решете как ще бъдат прикрепени - вътре или извън отвора. Завеса, окачена отвън, позволява много светлина да премине, но размерът й може да бъде разнообразен. Ширината на такава завеса съвпада с дължината на корниза плюс квоти за обработка на странични шевове, долният ръб трябва да се спусне няколко сантиметра под перваза на прозореца, добавете 25-30 см на квотите по горния ръб. Облицовката се прави по-дълга, вземат се предвид допустимите отвори за релси.

5

Тъканта с шарка трябва да бъде подравнена хоризонтално, това неизбежно ще се отрази на разходите на материята. Оставете марж, за да можете да комбинирате рапорти, в противен случай несъответствие в модела ще изкриви състава.

Обърнете внимание

Веднага купете необходимото количество плат, разфасовките от различни страни могат да варират в сянка.

Полезни съвети

Когато режете, подредете листа възможно най-равномерно, не позволявайте образуването на бръчки и гънки. Можете да натиснете платното около краищата с всеки тежък предмет.

шиене