Logo decormyyhome.com

Как работи електрическа термокана

Как работи електрическа термокана
Как работи електрическа термокана

Съдържание:

Видео: Електрическа кана WMF Kitchenminis- вижте преди да купите! 2024, Юли

Видео: Електрическа кана WMF Kitchenminis- вижте преди да купите! 2024, Юли
Anonim

Водата в електрическа термо чайник се нагрява до кипене с помощта на нагревателен елемент. След това нагревателят не се изключва и загрява водата през цялото време, поради което се постига ефект, съпоставим с ефекта на термос.

Image

Електрическите термо кани често се наричат ​​"термични съдове". Те съчетават предимствата както на термос, така и на чайник.

По правило термична пот се състои от три основни части - контролен елемент, нагревателен елемент и резервоар за вода.

Как се нагрява водата в terpomot?

Отоплението на вода в термо чайник става с помощта на нагревателен елемент - тръбен нагревателен елемент. TEN е метална тръба, вътре в която е поставена тънка нихромена жица. Такава жица има висока устойчивост - следователно, когато електрически ток тече през нея, е много горещ. Пространството между стените на металната тръба и нихромната жица в нагревателния елемент е запълнено с топлопроводим диелектрик. Сега тръбните нагревателни елементи се използват в повечето електрически чайници.

Термос или не?

Термопот термопот може да се нарича само условно. Този термос е вид топлоизолационна чиния, която работи на принципа на съд Дюар. Има двойни стени, между които се изпомпва въздух и се поддържа вакуум. Вакуумът практически не провежда топлина, така че течността вътре в термоса се охлажда (или обратното - загрява) много бавно.

В термични съдове принципът на съда Дюар не се използва. Просто кипящата вода в тях постоянно се загрява от нагревателния елемент. Благодарение на постоянното нагряване в термокана, се гарантира дългосрочното поддържане на температурата на водата на определено ниво.

Както в конвенционален електрически чайник, водата се подава в термична пот чрез натискане на специален бутон. Има проекти за термична пот, което позволява допълнително инсталиране на водни филтри.