Logo decormyyhome.com

Как да прогоним плъхове от къщата без химия

Как да прогоним плъхове от къщата без химия
Как да прогоним плъхове от къщата без химия

Съдържание:

Видео: Тройна заплаха | Екшън филм | Криминален филм | Трилър | Безплатен Youtube филм 2024, Юли

Видео: Тройна заплаха | Екшън филм | Криминален филм | Трилър | Безплатен Youtube филм 2024, Юли
Anonim

Плъховете са вредни гризачи, които не само ядат храна и развалят предмети, но също са патогени и преносители на опасни инфекциозни заболявания. Ето защо, при първото откриване на плъхове в къщата, трябва незабавно да се отървете от тях.

Image

Плъховете много бързо се размножават през цялата година и затова те трябва незабавно да бъдат елиминирани, в противен случай ще са необходими много усилия, време и пари за борба с гризачите. В допълнение, плъховете могат да достигнат големи размери, възрастен мъж може да бъде с размерите на котка. Острите им зъби могат да гризат не само дебели прегради, но и желязо.

Въпреки факта, че плъховете с готовност изяждат всичко, което им идва по пътя, те са много проницателни гризачи и инстинктивно усещат отровата. Затова често химикалите за контрол на гризачите нямат желания ефект. Това идва от факта, че плъховете просто не ядат токсични вещества.

Любопитен факт: плъховете в своя отряд винаги имат изгон, който в случай на опасност се изпраща напред или е принуден да опита храна. Ако храната е отровена и изгоненият умира, плъховете няма да я докоснат.

Плашила

Но не се отчайвайте, защото винаги можете да победите гризачите. Ако намерите плъхове у дома, започнете с устройства, които плашат гризачите или със специални капани за плъхове. Отблъсквачите на плъхове са безопасни за хората, те изпращат ултразвукови импулси, които възприема само ухото на плъхове, след което гризачите напускат. Капани или капани за плъхове хващат гризачи и ги заключват вътре в механизма. Уловените гризачи могат просто да бъдат изхвърлени.

Унищожаване на плъхове по народни методи

Плъховете могат да бъдат развъждани и народни методи. Местата, където се появиха гризачи, трябва да бъдат поръсени с пепел. Както знаете, плъховете не понасят това вещество и се оставят. Ако това не помогне, тогава можете да използвате специална рецепта. От гипс и брашно, взети в равни пропорции, направете малки шепи и заменете чинийката с вода за тях. Плъховете, изяли тази смес и почувствайки жажда, определено ще искат да пият. След известно време гипсът ще замръзне в стомаха на гризача и той ще умре.

Има растения, които плъховете не могат да понасят. Те включват суха лайка, пресен репей, вратига, както и стъбла на плевели и семена, наречени черен корен. Миризмите на тези билки могат да изгонят плъхове както от къщата, така и от градината.

Плъховете се страхуват от змии. Тази естествена конфронтация може да се използва у дома, просто стартирайте свистящо влечуго или наемете за една седмица. Змията не трябва да пълзи из цялата къща, да сложи терариум в средата на кухнята и това ще бъде достатъчно.