Logo decormyyhome.com

Как да удължим младостта на пералня

Как да удължим младостта на пералня
Как да удължим младостта на пералня

Видео: Годжи, Гацо Бацов и Сашо Роман - Г-н Директоре (Official Video) 2024, Юли

Видео: Годжи, Гацо Бацов и Сашо Роман - Г-н Директоре (Official Video) 2024, Юли
Anonim

Съвременните домакински уреди са скъпо нещо, така че въпросът как да се увеличи експлоатационният му живот е подходящ за повечето домакини.

Image

Начините за удължаване на живота на пералните машини са известни и не са нови, но по някаква причина малко хора ги използват. Така че, нека си спомним какво трябва да се направи, за да не се провали преждевременно асистентът ви?

Прочетете внимателно инструкциите за експлоатация

В малка книга, която рядко се разглежда, съдържа всички „тайни“ на дълголетието на пералнята. Следователно, първият начин да увеличите експлоатационния живот на оборудването е да следвате съветите на производителя.

Премахнете вибрациите

Вибрациите са вредни за технологията, тъй като водят до преждевременно износване на машинните части. Вибрацията може да възникне поради факта, че краката на устройството не са равни. Втората причина е неправилното разпределение на прането в барабана на машината по време на пране. Ако има твърде много или твърде малко пране, възниква дисбаланс в барабана и той започва да вибрира. Елиминирайки причините за вибрациите, несъмнено ще увеличите живота на вашия асистент.

Проверете внимателно джобовете

Този артикул може да остане без коментар, тъй като всяка домакиня чула история за това как колата на приятелка се е развалила поради малка монета, забравена в джоба. Между другото, костите от бельо са честа причина за запушвания и сривове. Измийте underwire в специална торба. Друго коварно нещо са копчетата. Преди зареждане проверете дали са здраво зашити.

Обезцветете във времето

В списъка с причините за повреда на пералните машини на първо място е естественото износване на частите, на второ - блокирането и едва на третото - проблемите с нагревателните елементи. Само достатъчно значително количество мащаб върху нагревателния елемент може да причини повреда на нагревателя поради мащаба. За да се случи това, два фактора трябва да съвпадат: 1) имате много твърда вода; 2) често миете при температура над 60 градуса. Производителите на домакински уреди умишлено преувеличават опасностите от твърда вода за автомобилите, за да ви продадат допълнителни омекотители за вода. Експертите са сигурни, че за да се предотвратят проблеми с мащаба, е достатъчно да се мие при температура 40-60 градуса и редовно да се почиства нагревателят от котлен камък, като се използва антимащаб (не за манекени, а за перални машини!). Еднократната процедура за почистване е по-евтина от обикновената покупка на емолиенти.

Почистване и инспекция

Почистете филтъра, както е описано в инструкциите, изхвърлете остатъците от прах от тавата, проветрете барабана, не забравяйте да проверявате маркучите и изводите веднъж годишно за целостта и надеждността на връзките, за да избегнете наводняване!

Само пет прости правила - и вашата пералня ще ви служи не пет години (както се случва средно), а много по-дълго!

Шест ефективни начина за подобряване на вашата пералня