Logo decormyyhome.com

Как да прикачите дъска към плот

Как да прикачите дъска към плот
Как да прикачите дъска към плот

Съдържание:

Видео: Как се прави импрегниране на кухненски плот (дъска) със силикон за външни фуги 2024, Юли

Видео: Как се прави импрегниране на кухненски плот (дъска) със силикон за външни фуги 2024, Юли
Anonim

Перваза като свързващ ръб на стената с плота, особено кухнята, играе важна роля. Кухненските мебели на места за контакт със стената образуват фуга, която трябва да бъде покрита с перваза, за да се избегне проникването на замърсители, вода и да се запечата максимално преходът от плота към стената. Правилната инсталация и типът на перваза ще помогнат както за поддържане на кухнята чиста, така и за скриване на окабеляването, положено под нея.

Image

Нуждаете се от перваза на кухненски плот

Модерните кухненски комплекти с всички елементи са обединени от солиден плот, който реши проблема с появата на пропуски между модулите. В същото време оставаше проблем в свързването на този плот със стената. Без значение колко перфектно е монтиран плотът и стената, все още празнината в бъдеще ще започне да събира всички трохи, влага и мръсотия.

Основната цел на перваза се основава на защитата на модулите от изтичане на течности по ръба на плота. По този начин фасадите са изолирани, фугите са запечатани, кухненските чекмеджета са защитени с дъска от влага. В допълнение, страната е в състояние да изравнява всички малки нередности в стените.

Страната идва на помощ и когато е положена връзката на домакински уреди. Случва се да няма възможност за инсталиране на гнездо над плота. Тогава идва решението да поставите кабела в празната кухина на перваза, като по този начин го скриете и изолирате, осигурявайки безопасност.

Перваза като инструмент за проектиране

Плинтусът вече не е обикновен елемент на декор, а е сериозен дизайнерски инструмент. За щастие, цялото разнообразие от асортимента на въпросния елемент е достъпно за продажба в различни цветове, шарки, размери, текстури.

Перваза на кухненския плот се състои от основна лента, водач, който впоследствие се вписва в декоративен плот. Водачът е снабден със специален жлеб, в който влиза в дъската, в резултат на което се щраква върху „ключалката“. Някои первази са оборудвани с гумирани ръбове, а краищата се подрязват лесно и се припокриват със специални аксесоари: ъгли, тапи.