Logo decormyyhome.com

Как да изберем правилния електроинструмент

Как да изберем правилния електроинструмент
Как да изберем правилния електроинструмент

Видео: Как да изберем правилния матрак 2024, Септември

Видео: Как да изберем правилния матрак 2024, Септември
Anonim

Електрическият инструмент е незаменим помощник при изпълнението на различни ремонтни и строителни работи. Свредла, перфоратори, отвертки, стругове, рендета - и това не е пълен списък на всичко, от което може да се нуждаете. Но така че работата да не носи ненужни разочарования, е необходимо да подходите към избора на електроинструменти с цялата сериозност и отговорност.

Image

Инструкция за употреба

1

На първо място, струва си да вземете решение за какъв вид работа се нуждаете от електроинструмент - професионален или любителски. Професионалистите от собствен опит знаят, че често се изисква инструмента да се използва дълго време без спиране и при критични натоварвания. Не всеки модел може да издържи на такава работа. Ето защо, ако ремонта и строителството е ваша професия, трябва да изберете първия тип инструмент. В противен случай е по-добре да изберат любителски модели. Освен това цената на тях не е толкова висока.

2

Електрическите инструменти могат да се захранват от вградена батерия или източник на променлив ток. Устройство, което може да бъде свързано към контакта, струва по-малко, но може да се използва само в близост до източник на енергия. Удължителните кабели се използват за разширяване на пространството на приложението, но в този случай трябва да бъдете особено внимателни. Факт е, че нискокачествените удължителни кабели поради пренапрежение на захранването могат да причинят повреда на устройството.

3

От своя страна електроинструментът с вградена батерия дава свобода на движение. Освен това може да работи на неелектрифицирани места. От друга страна, продължителността на такива устройства не е толкова голяма и батерията се проваля с течение на времето. Ако нуждата от електроинструмент е рядка, не е желателно да закупите модел с вградена батерия. Последното може да се провали, докато устройството събира прах на рафт.

4

Следващият момент, на който е важно да се обърне внимание, е безопасността на инструмента. Тук трябва да се отбележат две точки. Първо, надеждността на електрическата изолация. Най-добре е да изберете инструменти с двойна изолация (първият слой са вътрешните електрически елементи, а вторият е тялото на инструмента). Такива модели могат да бъдат разграничени по специална маркировка - двоен квадрат.

5

Второ, това е защита срещу случайно стартиране. За да не случайно инструментът да се включи и по този начин да не навреди на здравето - ваше или тези около вас, той трябва да бъде оборудван с допълнителен бутон. Когато се натисне, стартирането на устройството се потвърждава.

6

Отделно, заслужава да се спомене функционалността на електроинструмент. Новодошлите често се рекламират за многопрофилни модели, но напразно. Различните операции изискват различни дизайнерски характеристики на инструмента, често напълно противоположни и следователно едно устройство не е в състояние да върши добре всички видове работи. Ако все пак искате да купите многопрофилен модел, изберете този, който ще има няколко функции.

7

Когато избирате електроинструмент, трябва да обърнете внимание на производителя и мястото на продажба на тези продукти. Винаги обмисляйте продукти само от надеждни марки като Hitachi, Bosch, AEG, Krss, Metabo, Makita и др. Трябва да се помни, че малко известните производители не са в състояние да гарантират високото качество на своите продукти. Освен това, в случай на повреда на продукта, гаранционното обслужване на такъв инструмент може да бъде голям проблем. От своя страна, при работа с устройства, произведени от горните марки, такива проблеми няма да възникнат.

8

Електроинструментите трябва да се купуват само в специализирани магазини, а не на пазари. В допълнение към очевидните предимства на магазина (например възможността за подмяна на дефектни стоки, гаранционно обслужване), ще получите и съвет от квалифициран продавач.

9

За да изберете качествен електроинструмент, вземете няколко устройства от един и същи модел и ги включете едно по едно. Трябва да изберете такъв, в който звукът на произведението ще бъде по-равномерен, без да чукате. След това го стартирайте отново, спрете го отново и слушайте звука в момента на прекратяване на работата. Този звук трябва да е плавен, постепенно избледняващ. Вижте също как устройството спира въртенето. Тя трябва да го прави гладко. Ако електроинструментът се спре рязко, това означава, че връзките в механизма са много здраво и че се прилагат твърде много усилия, за да се завъртят.

10

Изборът на правилния електроинструмент не е лесна задача, но може да се направи. Необходимо е само да не забравяте за всички горепосочени препоръки. И не забравяйте, че закупуването на качествен инструмент е само половината от битката. Продуктът също трябва да се работи и съхранява правилно. Ако всички тези условия са изпълнени, това ще ви издържи дълго.

Полезни съвети

Дайте предпочитание на електроинструмент с мек старт и максимално управление на скоростта.

Добрият уред трябва да има съединител за ограничаване на въртящия момент. Поради това, с неприемливо натоварване, инструментът ще спре работата си.