Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за очилата

Как да се грижим за очилата
Как да се грижим за очилата

Съдържание:

Видео: Сбогом на очилата и лещите 2024, Юли

Видео: Сбогом на очилата и лещите 2024, Юли
Anonim

Очилата са често срещан атрибут при много хора. От различни външни влияния стъклото им избледнява, става петна, върху тях могат да се появят драскотини. Как да се грижим за очилата, така че светът, който виждаме през очилата, да е ярък и ясен?

Image

Когато избърсвате очилата, мнозина използват най-неподходящите средства: ръкави от халати, кърпи, носни кърпи. В резултат на това стъклото става мътно, рамката може да се разхлаби. Трябва ли правилно да се грижите за очилата, така че те да поддържат добър външен вид, рамката да не се деформира, а очилата да са прозрачни и чисти?

Грижа за стъклото

Стъклените чаши са издръжливи и устойчиви на външни физически дразнители. Вярно, тежки са. В допълнение, високите диоптри правят стъклото гъсто и масивно.

  • Стъклените стъкла за очила трябва да се мият от време на време. Най-добре е да използвате специални течности и кърпички за очила - мокри от специална мека хартия или плат на микрофибър.
  • Ако няма под ръка специални продукти, оцветени с пот, измити с мазнини, вода или прашна чаша с топла вода и препарат (за миене на съдове) и избърсани на сухо с мека фланела или памучна кърпа. Материята трябва да е чиста.

Грижа за пластмасово стъкло

Пластмасовите очила са по-скъпи, удобни, тънки и леки. Но при неправилна употреба такива продукти бързо се провалят, върху тях се появяват микропукнатини, драскотини и петна от дъгата. Пластмасовите лещи са меки, имат нужда от деликатна грижа. Как да почистите такива очила?

  • Дишането върху стъклото и избърсването с онова, което се е обърнало под мишницата, е най-лесният начин, но и най-разрушителното за пластмасовите очила, особено ако има затъмняващо или защитно покритие на повърхността на пластмасата. Избършете ги с много мека кърпа или кърпи от микрофибър.
  • Особено внимание се изисква на пластмасовите стъкла с различни покрития - антиотражателни, защитни (от UV лъчи, например) и слънцезащита. Те не могат да бъдат изтрити с "разяждащи" мастно-разтворими средства, необходимо е да се избягва контакт с амоняк, киселини и по възможност мазнини.
  • От време на време пластмасовите чаши със или без пръскане трябва да се мият в топла вода с добавяне на мек препарат (може да се използва за чинии). Но мокрите кърпички за очила и специални почистващи течности, които лесно могат да бъдат закупени във всеки магазин за оптика, са най-подходящи.