Logo decormyyhome.com

Как да перете хавлиени неща?

Как да перете хавлиени неща?
Как да перете хавлиени неща?

Съдържание:

Видео: Как се перат в пишеща машина хавлиени кърпи, за да не са твърди, като наждачка 2024, Юли

Видео: Как се перат в пишеща машина хавлиени кърпи, за да не са твърди, като наждачка 2024, Юли
Anonim

Нещата от Тери са много любители на усещането за комфорт и сигурност. Какво може да бъде по-хубаво от това да се увиете в нежен, топъл хавлиен халат след горещ душ или вана? Въпреки това, след няколко измивания, очарованието може да изчезне само защото не се придържахме към прости правила при измиване. Как да перете хавлиени неща, за да поддържате мекотата и комфорта?

Image
  • Забравете за варенето, махровите продукти не кипят, те се влошават от това и стават жилави. Температурата на измиване не трябва да бъде по-висока от 60 градуса, най-добре е да се мие при температура от 30-40 градуса.
  • Ако перате хавлиени неща в пералня, изберете деликатен режим. Икономичният режим също трябва да бъде изключен, тъй като хавлиеният продукт за измиване се нуждае от повече вода.
  • Не зареждайте пералнята при миене на хавлиени предмети. Идеално е да е наполовина натоварен, тъй като махровият продукт изисква много вода за изплакване.
  • Най-добре е да не използвате автоматично въртене след измиване: най-добре е да изстискате на ръка, оставете продукта да се отцеди, като виси например над банята, и след това да го окачите за сушене на открито. Ако решите да използвате въртенето в автоматична машина, тогава режимът на скоростта трябва да бъде нежен - не повече от 500-700 оборота.
  • За да не повредите продукта и да запазите мекотата, той може да се пере в торба за пране.
  • Опитайте се да не миете хавлиени неща с други неща, особено с твърди или с метални фитинги (нитове, ципове и др.) По време на измиването тези части могат да се повредят, като се хванат за нишките, а тентовото нещо може бързо да се разруши.
  • При миене е по-добре да използвате течен перилен препарат, а ако миете с прах - трябва да изплакнете нещото добре, така че да няма остатъци от праха, който прави хавлиената кърпа твърда.