Logo decormyyhome.com

Как да измиете кашмир

Как да измиете кашмир
Как да измиете кашмир

Съдържание:

Видео: Street Food in Peshawar - GOLDEN PULAO Mountain + Charsi Tikka Kabab + Pakistani Street Food Tour! 2024, Юли

Видео: Street Food in Peshawar - GOLDEN PULAO Mountain + Charsi Tikka Kabab + Pakistani Street Food Tour! 2024, Юли
Anonim

Кашмирът винаги е бил олицетворение на комфорта и лукса, грижите за продуктите от кашмир, както и тяхното измиване, изискват специално внимание. Не всички почистващи препарати и прахове са подходящи за тези цели.

Image

За да поддържате дрехите си от кашмир в добро състояние, боравете с него внимателно. Най-добре е да измиете такива продукти с ръце, въпреки че някои от тях няма да пострадат по време на машинно пране - такава информация, като правило, се съдържа на етикет или етикет.

Кашмир за ръчно пране

Използвайте само топла вода и специален препарат за измиване на вашите вещи от кашмир. След измиване внимателно изстискайте пяната през материала, но в никакъв случай не разтягайте, усуквайте или разтривайте продукта. В крайна сметка, не забравяйте да го изплакнете отново, в топла и чиста вода, докато всички почистващи препарати бъдат отстранени.

Мокрият кашмир може да се повиши само след като излишната течност го напусне. В противен случай тя ще се разтегне и ще загуби форма.

След измиване и предене внимателно изгладете продукта от кашмир и го поставете върху всяка плоскост с кърпа, поставена отдолу. Оставете да изсъхне напълно. В същото време не трябва да има директни източници на топлина: батерии, маслени радиатори или пряка слънчева светлина. Не закачайте продукти от кашмир на линия за дрехи - те моментално губят формата си. Имайте предвид, че лошо изсушеният кашмир придобива доста неприятна миризма и най-важното - привлича насекоми и молци.

Освен това не можете да излагате кашмир на активно изсушаване, освен ако не е посочено в препоръките на производителя.

За да премахнете малки бръчки след изсушаване, използвайте студено желязо - разгледайте ги през продукта, като леко натиснете. Ако се появиха макари върху неща от кашмир, тогава можете да се отървете от тях с помощта на специална машина.