Logo decormyyhome.com

Как да настроите таблицата

Как да настроите таблицата
Как да настроите таблицата

Видео: 03_QUIK. Настройка "Таблица обезличенных сделок" (тики). 2024, Юли

Видео: 03_QUIK. Настройка "Таблица обезличенных сделок" (тики). 2024, Юли
Anonim

Настройката на масата може да се нарече изкуство, подобно на кулинарното. Също така изисква определен талант и присъствие на вкус, в допълнение към техническите умения и познаването на правилата. Следването на основните указания ще помогне на всеки гостоприемен домакин да привлече гостите към себе си.

Image

Ще ви трябва

Комплект прибори, съдове, салфетки.

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да следвате основните и най-прости правила за сервиране и след това се обърнете към тънкостите. Първо покрийте масата си с покривка, така че спускането от всички страни да е около тридесет сантиметра. Не избирайте твърде къса покривка и я разтегнете на масата, както и покрийте масата до пода. Също така обърнете внимание на цвета и дизайна на покривката, в настройката на масата е важно не само редът, но и вкусът. Покривка с поразително изображение едва ли е подходяща за гала вечеря. Ястията винаги се поставят в определена последователност според няколко критерия. Първата е чинии от порцелан и фаянс, след това уредите, след което слагат съдове от стъкло и кристали.

2

Поставете чиниите на масата точно срещу всеки стол. Броят на чиниите зависи от вида на храненето: за закуска, като правило, е достатъчно едно, за обяд, вечеря - две. По-малки плочи се поставят отгоре на по-големи. Това ще спести място на масата и ще ви позволи бързо да смените ястия за следващото ястие. Също така, не поставяйте чиниите твърде далеч от ръба на масата.

3

Поставете салфетки отгоре или до чиниите. За обяд са подходящи големи, за закуска - по-малки. Изберете цвета и модела на салфетките в съответствие с общата настройка на масата, стила на мебелите, уредите и приборите. Има няколко интересни варианта за връзване на салфетки, опитайте една от тях (например под формата на цветя) - това ще бъде истинска декорация. Можете също така да поставите на масата си истински букет от свежи цветя.

4

Поставете уредите отстрани на чиниите. Вилиците винаги трябва да са отляво, ножовете отдясно. Количеството зависи от обема и разнообразието на менюто. От голямото разнообразие от прибори за сервиране изберете само тези, които наистина ви трябват на масата. Никога не трябва да трупате маса с екзотични, но безсмислени уреди - това само ще обърка вашите гости. Ако в менюто има супа, тогава лъжицата за супа се поставя отгоре на чинията. Например, набор от устройства, базирани на менюто, може да изглежда така: ножове за закуски и вилица, супена лъжица за супа, нож за маса и вилица за горещо ястие и съответно десертни ястия за десерт. Когато поставяте устройствата отстрани на чинията, не забравяйте, че най-крайното трябва да бъде устройството, което ще се изисква първо по време на обяд.