Logo decormyyhome.com

Как да поставите храна в хладилника

Как да поставите храна в хладилника
Как да поставите храна в хладилника

Видео: КАКВО ИМА В ХЛАДИЛНИКА МИ? | ♡ 2024, Юли

Видео: КАКВО ИМА В ХЛАДИЛНИКА МИ? | ♡ 2024, Юли
Anonim

Хладилникът днес се превърна в незаменим предмет в къщата. Тя ви позволява да запазите продуктите по най-добрия възможен начин. Но температурният режим на всеки рафт е сигурен и ако продуктите се поставят вътре вътре правилно, те ще бъдат свежи и вкусни много по-дълго.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-топлата температура на вратата на хладилника. Тук е обичайно да се съхранява масло и меки сирена тук. Обикновено има специално отделение за тях, то дори се затваря, така че тези продукти да не абсорбират външни миризми. Маслото не изисква много ниска температура за съхранение и е по-добре да го разнесете върху хляб, когато не е замразен. На вратата можете също да поставите напитки, сосове и яйца. Тук не трябва да се добавят нетрайни продукти, например млякото бързо ще стане кисело.

2

В хладилника има специални отделения за плодове и зеленчуци. Обикновено те са разположени в долната част, има оптимална температура за зеленчуци. Когато поставяте там зеленина, моркови и зеле, не ги издърпвайте от опаковката на магазина, тъй като те ще поддържат по-добре външния си вид. Опитайте се да нямате плодове и зеленчуци наблизо, това допринася за бързото гниене. Поставете ги в различни шкафове и ако това не е възможно, по-добре е да поставите ябълки, праскови и портокали на средния рафт.

3

Готовите продукти трябва да се поставят там, където температурата е средна, за да не се поберат най-високите и не най-ниските рафтове. Но трябва да поставите всяко ястие в контейнер или плътно затворете капака. Чиниите с чинии са най-добре покрити със слепващ филм, така че повърхността няма да се навие и външните миризми няма да развалят вкуса. По-добре е да не поставяте наблизо вече готови и сурови храни, това може да причини прехвърлянето на различни бактерии.

4

Месото и рибата обикновено се поставят на долния рафт, ако изведнъж тези продукти изтичат, което понякога се случва, те не оцветяват всички повърхности. Пресните протеинови продукти могат да лежат в това отделение за не повече от 2 дни, ако времето за съхранение е планирано по-дълго, по-добре е да ги поставите във фризера. Оставянето на месо и риба наблизо не се препоръчва, особено ако не са херметически опаковани, опитайте се да поставите тези неща под различни ъгли.

5

Не се препоръчва поставянето на консерви в хладилника. Те не са твърде взискателни към температурата на съхранение, така че могат да бъдат разположени в конвенционален шкаф. Ако ги поставите вътре, те ще пречат на циркулацията на въздуха, което няма да повлияе на свежестта на други неща. Но отворените консерви могат да се държат при температура от + 4-8 ° C само за един ден, тогава не е необходимо да ги ядете. За да удължите периода до 2 дни, прехвърлете съдържанието в чиния или контейнер за храна, затворете с стегнат капак.

6

Млякото обича студ, така че горният рафт ще му подхожда. Вареното месо също ще се чувства добре там. Но пушените продукти или сирена са най-добре поставени на средния рафт. Има специални опаковки, които не позволяват миризмата да се разпространява, но продуктът не се застоява, използването на такива устройства прави съхранението удобно и практично.