Logo decormyyhome.com

Как да измиете стъклени повърхности?

Как да измиете стъклени повърхности?
Как да измиете стъклени повърхности?

Видео: MAINTENANCE ON A NEW PLANTED AQUARIUM - THE FIRST 2 MONTHS - STEP BY STEP TUTORIAL 2024, Юли

Видео: MAINTENANCE ON A NEW PLANTED AQUARIUM - THE FIRST 2 MONTHS - STEP BY STEP TUTORIAL 2024, Юли
Anonim

Играта на светлината, отблясъците, прозрачността на пенливите стъклени повърхности радват окото, когато чашата е идеално чиста. Но да се постигне този ефект не е толкова просто. Малките тайни могат да ви спестят време и да получат най-добри резултати.

Image

Ще ви трябва

  • За да направите стъклените повърхности да блестят, за да бъдат идеално чисти и прозрачни, можете да използвате скъпи домашно приготвени химикали или можете да използвате прости инструменти, които са във всеки дом.

  • Какви са тези средства?
  • - нишесте

  • - глицерин

  • - трапезна сол

  • - оцет

  • - брашнеста креда

  • - зъбен прах

Инструкция за употреба

1

Не много мръсните прозорци могат лесно да се измият, като се разтвори малко нишесте във водата (приблизително 1 супена лъжица на литър топла вода).

Нишестето се добавя и към водата при миене на прозорци и огледала, така че чашата да е перфектна, да блести и да се елиминира напълно от остатъците от почистващи препарати. За да „внесете блясък“, прозорецът трябва да се избърше сух с чиста парцал, кърпа, стари смачкани вестници или хартиени салфетки.

2

Едно от надеждните средства за измиване на прозорци и огледала е зъбният прах или смляната на тебешир в брашно. 3 супени лъжици прах или натрошена креда трябва да се излее с чаша топла вода, разбъркайте добре, разклатете, навлажнете кърпа или гъба в разтвора и намажете стъклото с този продукт. Сега остава да изчакаме, докато прозорците изсъхнат, влагата ще се изпари, след което останалата креда или прах се избърсва със суха чиста кърпа.

3

В мразовити дни кондензатът се натрупва от топлата страна на чашата, прозорците се мъглят и при ниска температура стават студени. За да предпазите прозорците от замъгляване и замръзване, ги избършете с кърпа, навлажнена с глицерин.

Ако чашата е ледена, трябва да приготвите силен разтвор на натриев хлорид и да избършете чашата. Прозорците се размразяват. След това ги избършете на сухо.

4

Матираните прозорци изглеждат красиво, но се замърсяват по-бързо от обикновените прозорци. Измийте ги по-добре, без да използвате мощни средства. Най-добрият вариант за измиване е гореща вода с оцет (супена лъжица на литър вода). След като всички петна са почистени, трябва да избършете замръзналото стъкло с мека кърпа или кърпа, направена от абсорбираща тъкан, например марля.

Обърнете внимание

Стъклените съдове също могат да се мият по същия начин.

Полезни съвети

За да предотвратите кацането на мухите върху огледалото и прозорците, можете да избършете чашата с нарязан лук.