Logo decormyyhome.com

Как да почистите тоалетната

Как да почистите тоалетната
Как да почистите тоалетната

Видео: Лесно почистване на тоалетна чиния с RingX - YaY.BG 2024, Юли

Видео: Лесно почистване на тоалетна чиния с RingX - YaY.BG 2024, Юли
Anonim

Дори при редовно почистване тоалетната губи с времето си белотата и домакините съжаляват, че отбелязват жълто покритие по стените на купата. За да забавите появата на жълтеникавост и да улесните борбата с нея, правилната грижа за тоалетната с помощта на специални средства ще помогне.

Image

За да почистите тоалетната, пригответе мека гъба, четка и дебели гумени ръкавици. Също така, с правилното почистване на водопроводната система е необходимо да се използват специални инструменти, които могат не само да избавят банята от замърсяване, но и да дезинфекцират тоалетната, по стените на която се натрупват много микроби.

Image

Такъв е например почистващият препарат за тоалетна Domestos Active Shield, който ефективно премахва дори упоритите замърсявания, варовика и ръждиви петна, включително от недостъпни места.

И за да поддържате ежедневната чистота на тоалетната и банята като цяло, универсалният почистващ гел Domestos е идеален.

Основната проблемна зона на тоалетната, на която трябва да се обърне специално внимание, е зоната под ръба на купата. Тук най-бързо се натрупва варовик, отлага се камък в урината и се натрупват микроби. Изсипете почистващото средство около обиколката на тоалетната чиния, под джантата. Бутилката с универсален гел Domestos има специална форма: извитият му нос ви позволява удобно да разпределите продукта в тази недостъпна зона и да стигнете до най-скритите места.

Поставете продукта върху самата тоалетна чиния, особено като обърнете внимание на зоната, където водата тече. Обикновено потоците от вода се сливат в едни и същи области, като в крайна сметка оставят ръждиви ивици по повърхността. Ако вече се вижда жълта плака, нанесете почистващ гел Domestos на тези места с по-дебел слой и универсалният състав на продукта ще премахне дори значителни отлагания. Оставете гела за 15-20 минути, за да корозира по-ефективно замърсителите.

Почистете тоалетната седалка. Дори и да няма видими примеси по него, микробите неизбежно присъстват както на вътрешната, така и на външната повърхност на седалката. Ето защо е необходимо да се използва почистващ препарат за тоалетна, който ефективно унищожава микробите:

  1. Нанесете малко количество гел Domestos върху мека гъба.

  2. Повдигнете седалката, избършете вътрешната и външната й повърхност, горната част на джантата на тоалетната.

  3. Също така обработете капака на седалката и пантите.

  4. И накрая, почистете външните страни на купата.
Image

След като изчакате определеното време, можете да завършите почистването на тоалетната чиния. Ако по стените има видими ръждиви капки, разтрийте ги с четка или специална твърда тоалетна четка. Благодарение на ефекта на почистващия гел Domestos мръсотията лесно се оставя назад.

  1. Намажете с четка цялата вътрешност на тоалетната чиния.

  2. Изцедете водата, докато продължавате да търкате стените, напълно отстранете почистващото средство от тях.

Избършете тоалетната седалка, капакът и външните страни на съда с чиста влажна гъба, докато всички следи от почистващото средство бъдат напълно отстранени. Ако имате външен резервоар, не забравяйте да обработвате повърхността му с мека гъба. Затворете капака и промийте тоалетната.

* използвайте продукта в съответствие с инструкциите за употреба на опаковката