Logo decormyyhome.com

Как да почистите бижута от перли

Как да почистите бижута от перли
Как да почистите бижута от перли

Видео: Ето как да разпознаем истински от фалшиви перли! 2024, Юли

Видео: Ето как да разпознаем истински от фалшиви перли! 2024, Юли
Anonim

Бижутата, изработени от перли, са много популярни сред жените. Но с течение на времето те губят своя цвят и блясък. Бижутата, изработени от такива камъни, са много крехки и уязвими, могат да бъдат надраскани поради всяка дреболия. Затова трябва да се грижите и да се грижите за тях.

Image

Перлите се състоят само от 2 процента вода, поради което поради липса на влага губи блясъка си, а поради излишък става мътна. Тази формация не обича ярка светлина и топлина. Затова горещата вода и парата не трябва да се използват за грижа за декорацията. Повърхността на перлата е много крехка, лесно се поврежда, дори прахът може да я повлияе неблагоприятно.

Image

Няколко начина за почистване на перлите:

Използвайте солена вода. За да направите това, увийте декорацията в памук. Добавете малко сол към топлата вода и разбъркайте. След това поставете пакета във водата и изплакнете. Можете също така да правите редовно почистване с фина сол. Потопете перлите в разтвор с фина сол за няколко минути.

Шампоан или сапун. 2 чаши вода и 1 супена лъжица шампоан или сапун. След това обработете декорацията с памучна подложка и я избършете със суха кърпа. Можете също да използвате бебешки сапун, той премахва пожълтяването. Разтрийте памучна подложка с бебешки сапун и внимателно избършете продукта.

Картофено нишесте, изсипете върху продукта и избършете. След това почистете със суха кърпа.

Image

Зехтин. Поставете няколко капки върху повърхността на перлите и почистете с памучна подложка. След това избършете цялото масло.

Има и специална паста за бижута. Почиства много добре петна и замърсявания. Но не се препоръчва да се използва често, тъй като това може да намали експлоатационния живот. Нанесете продукта върху мека кърпа и избършете внимателно. След това изплакнете с вода.

В никакъв случай не може да се използва: сода и киселина, амоняк и алкохол, гореща вода. Не използвайте груби инструменти за почистване. Препоръчва се да избършете бижутата след всеки чорап.

Image

Правила за съхранение на перли

За бижутата с перли е необходимо да отделите отделно място, така че да не се надраска върху други продукти.

Също така се препоръчва да увиете бижутата в плат, за да предотвратите повреда.

Перлите имат нужда от въздух. Тя ви позволява да запазите блясък и цвят. Дори и въпреки лошия ефект на слънчевата светлина върху перлите, е необходимо периодично да правите слънчеви бани с перли.

Тази процедура ще удължи срока на годност. Ако е необходимо да замените нишката върху мънистата, след това след всяко мънисто трябва да се завърже възел, за да се предотврати навлизането на мръсотия.