Logo decormyyhome.com

Как да изградите свой собствен подиум от шперплат в апартамент

Как да изградите свой собствен подиум от шперплат в апартамент
Как да изградите свой собствен подиум от шперплат в апартамент
Anonim

Подиумът в апартамента е не само декоративна оригинална декорация на интериора, но и носи значителни практически ползи. Подиумът е онази част от пода, която е издигната на 25-30 сантиметра над останалото пространство в стаята.

Image

Инструкция за употреба

1

Видовете подиуми са разделени на технически и декоративни. Техническите крият инженерни комуникации и строителни конструкции, вторите спомагат за трансформирането на пространството и зонирането на стаята. Въпреки това, най-често и двата вида са комбинирани, тъй като декоративността не може по никакъв начин да пречи на функционалността и обратно. Всеки подиум може да бъде оборудван с чекмеджета или дори легло, което е поставено, ако е необходимо.

2

След като положите шперплата на пода, можете да започнете да правите подиум.

На първо място, е необходимо да се подготви чертеж на бъдещия дизайн, за да се представи точно как ще изглежда крайният резултат.

От материалите ви трябват двадесет милиметров шперплат, десетмилиметров шперплат, греда с размери 50х50 и 30х40 милиметра, различни крепежни елементи: самонарезни винтове, пирони за дюбели, фиксиращи ъгли (обикновени с 40 милиметра, както и подсилени с 50 милиметра) и котви. Количеството ще зависи от размера на бъдещия ви дизайн.

3

След това трябва да направите маркировка и да нарисувате контури с молив.

Проверете диагоналите с мярка с лента, за да изчислите съществуващата кривина на стената. Ако е повече от 55 милиметра, тогава ще е необходимо да се коригира степента на дълбочина на подиума.

4

За хидроизолация на пода се полага полиетилен. Върху полиетилена може да се постави коркова подложка. След субстрата се полага шперплат от 10 мм, който е прикован към пода с дюбели за дюбели. На ставите трябва да останат технически пропуски от 3-4 милиметра.

5

Според съществуващия чертеж е изрязан бар 50х50 - той ще служи като основа на рамката. За да получите вече пълна картина, лаговете са разположени върху опори. Между лагите и опорите е необходимо да се постави корков субстрат. Гредата може да е малко влажна, следователно, ако няма субстрат, след изсушаване ще започне да скърца.

Монтираме и отстрани на подиума. Фиксираме трупи към страничните стени с котви. Отгоре на лагите се полага и фиксира 20 мм шперплат, като не се забравя необходимостта от технически пропуски.

Всичко за използването на шперплат