Logo decormyyhome.com

Как да изградите беседка от трупи

Как да изградите беседка от трупи
Как да изградите беседка от трупи

Съдържание:

Видео: Как да направите беседка или навес с барбекю? Какви са разликите, ако го изграждате зимата? 2024, Септември

Видео: Как да направите беседка или навес с барбекю? Какви са разликите, ако го изграждате зимата? 2024, Септември
Anonim

Ако сте собственик на селска къща, вероятно ще искате да имате красива беседка от дървен материал в двора. Може да се направи независимо с необходимите инструменти.

Image

Изграждането на основата за беседка от дървени трупи

Домашната беседка от дървени трупи е капиталова структура. А това означава, че ще изисква изграждането на фундамент. В зависимост от вида на беседката и вида на почвата може да се положи лента или колонна основа.

За да инсталирате лентовата основа, първо трябва да изкопаете окоп по периметъра на бъдещата беседка. Дълбочината му трябва да бъде под нивото на замръзване на почвата, а ширината трябва да бъде най-малко 30 см. Тогава окопът се пълни с натрошен камък, пясък, блокове за стени и се излива с бетон. След като бетонът се втвърди, върху основата се полага хидроизолационен слой.

На колонна основа може да се монтира лятна беседка върху стандартна почва. За да направите това, изкопайте дупки под стълбовете в местата на предполагаемите ъгли на беседката. Ямите трябва да бъдат запълнени с тухли, блокове за стени и запълнени с бетон. Хидроизолацията се полага отгоре на стълбовете.

Монтаж на дървени къщи: основни етапи

Преди да започнете да работите, трябва да вземете решение за метода на ъгловите фуги от трупи. Има разрез „без остатък“ и разрез „с остатък“. Първият метод ви позволява да получите идеално равномерни ъгли, а във втория, краищата на трупите стърчат отвъд равнината на стените. Ако искате да спестите дърва, по-добре е да режете "без остатък".

За начало трупите трябва да бъдат маркирани от краищата. По-добре е да започнете да маркирате с дървен труп с най-малък диаметър в горната част на къщата за трупи. Тогава трупите трябва да бъдат подрязани. За да направите това, трябва да направите 4 ръба. В този случай един кант ще премине по цялата дължина на детайла.

След това можете да продължите да вмъквате дневниците. Едната страна трябва да е равна на 6/8 от дебелината на квадрата, а другата - 4/8 от дебелината. За да улесните процеса, можете да разделите страните на квадрата на осем еднакви части. На всички дървени трупи се правят жлебове.

Следващата стъпка ще бъде контролната инсталация на дървената къща на отделен сайт. След предварително свиване се допуска изграждането на сградата върху фундамента. Основното е да се спазва последователността на трупите. За укрепване на елементите на сградата се препоръчва използването на специални шипове.