Logo decormyyhome.com

Как да мием раница

Как да мием раница
Как да мием раница

Видео: LittleLife Раница за носене на деца Freedom S3 от магазин Сладко бебе 2024, Юли

Видео: LittleLife Раница за носене на деца Freedom S3 от магазин Сладко бебе 2024, Юли
Anonim

Това не означава, че туристите мият раници толкова често. Най-често след следващото пътуване раницата, разглобена и почистена отвътре, отива в килера или на мецанина. Но идва момент, в който измиването вече не може да се отлага.

Image

Ще ви трябва

  • - сапун за пране;

  • - мека четка.

Инструкция за употреба

1

В никакъв случай не мийте раницата в пералнята, дори ако размерите й позволяват. Триенето в барабана ускорява износването на материала, а при продължително измиване раницата може да се повреди. При машинно пране може да се причинят повреди както на самата тъкан, така и на ципове и други външни елементи на продукта. Необходимо е да се вземе предвид структурата на тъканта, от която е изработена раницата - почистващите препарати не са напълно измити от нея и могат да възникнат алергични реакции, когато човек носи измит продукт.

2

Извадете всички елементи от раницата си преди измиване. Внимателно проверете кръпките и скритите джобове, закопчайте змиите, развържете възлите. Ако вътре останат сухи остатъци, те трябва да бъдат разклатени и кърпата да се почисти. Отстранете твърдите части, ако е възможно. Накиснете раницата си във вода за няколко часа.

3

Извадете раницата от водата. Нанесете я старателно, отстранете мръсните петна колкото е възможно повече. За почистване можете да използвате неагресивни перилни препарати, като сапун за пране или катран. Петна от пот и малки петна могат да бъдат отстранени, като ги измиете под силна струя вода със сапун.

4

След измиване не стискайте и не усуквайте раницата. Закачете го например над ваната, така че самата вода да е стъклена. Ако ще окачите раница за сушене на балкон, изберете мястото, защитено от пряка слънчева светлина.

Обърнете внимание

Раницата не трябва да се мие без нужда. Твърде дразни собственика на мръсотията може да се почисти с помощта на мека суха четка и влажна кърпа. Колкото по-малко вода и почистващи препарати се използват по време на измиване, толкова по-добре - раницата ще издържи по-дълго. От честите измивания, водоотблъскващата импрегнация на материала се влошава, поради което защитата срещу влага вече няма да бъде толкова надеждна. При силен дъжд влагата ще прониква през шевовете и светкавиците.

Полезни съвети

Когато раницата е напълно суха, нанесете върху нея специална импрегнация, която придава на материята водоотблъскващи свойства. Предлага се като аерозол за пръскане върху раница или като разтвор. Когато избирате аерозол, опитайте се да го напръскате, за да не попадне върху вътрешните каишки на раницата, в противен случай може да предизвика дразнене на кожата при носене. Разтворът не трябва да се нанася върху раницата до пълното му изсъхване - процесът на сушене в този случай отнема два пъти повече време.

Гладенето на тъканта на раницата не може да се глади. Съхранявайте го по-добре на сухо място, което е добре проветриво.