Logo decormyyhome.com

Как да поставите ключалка за вразен

Как да поставите ключалка за вразен
Как да поставите ключалка за вразен

Видео: Nastya and the story about mysterious surprises 2024, Юли

Видео: Nastya and the story about mysterious surprises 2024, Юли
Anonim

Ключалките за вразен тип са много често срещани поради тяхната лекота на монтаж и висока надеждност. За да поставите такава ключалка, се нуждаете от минимум инструменти и познания за някои тънкости на тази работа.

Image

Ще ви трябва

  • - длето;

  • - чук;

  • - отвертка за кръст;

  • - тренировка и тренировка;

Инструкция за употреба

1

Изберете местоположение на крилото на вратата, за да инсталирате ключалката. Ако той ще бъде сам на вратата, позиционирайте го на височина, приблизително в центъра. В случай, че замъкът е поставен като втори, поставете го малко по-високо или по-ниско от първото.

2

Поставяйки ключалката отстрани към вратата, очертайте я с молив - ще получите контурите на жлеба, които ще трябва да бъдат избрани в крилото на вратата. Маркирайте мястото на инсталиране и от края на вратата. С рязко длето внимателно изберете областта под лентата на замъка (според нейната дебелина). След това издълбайте жлеба в края на вратата, така че тялото на ключалката да влезе напълно в него. Направете жлеб точно по размер, ключалката не трябва да виси в него.

3

Сега маркирайте от едната страна на вратата място за заключващия цилиндър. Пробийте дупка в центъра на маркировката, строго перпендикулярна на крилото на вратата, с бормашина с малък диаметър. От двете страни на вратата, фокусирайки се върху отвора, маркирайте контурите на канала под цилиндъра. Поставете тренировка с диаметър от порядъка на сантиметър в електрическа бормашина, разширете пробития отвор с нея. След това със страничните ръбове на свредлото, подобно на резачка, изберете жлеб.

4

Поставете ключалката в жлеба, направен в края на вратата. Сменете ларвата: поставена в ключалката, тя вече няма да позволи да изпадне от канала. Закрепете го с дългия винт, доставен с ключалката. Сега завинтете монтажните винтове в заключващата шина. За да улесните тяхното завинтване, можете предварително да пробиете с милиметрови отвори 2/3 от дължината на винтовете. Инсталирайте декоративни наслагвания върху ларвата от външната и вътрешната страна на ключалката.

5

Просто трябва да инсталирате метална лента на крилото на вратата, която ще включва заключващия болт. Необходимо е точно да маркирате върху крилото мястото, където при завъртане на ключа болтът опира. Можете да направите това по различни начини - например да намажете края на болта с лак за нокти или каквато и да е друга ярка боя и да определите правилното място от отпечатъка върху букса. Друг вариант: отрежете парче лента или лепяща лента и я залепете с нелепнещата страна на напречната греда (можете леко да я намажете с мед). Затворете вратата, завъртете ключа - парче изолационна лента ще бъде залепено точно на правилното място.

6

Ръководейки се от маркировката, изберете жлеба за дебелината на шината. Завийте го към крилото с винтове, след това издълбайте жлеба под болта с длето, когато завъртите ключа, той трябва да влезе без никакви усилия. Монтажът на заключващото устройство е завършен

Обърнете внимание

Когато избирате жлеб за ларвата със страничните ръбове на свредлото, не натискайте прекалено силно - тренировката може да се счупи. Използвайте предпазни очила по време на работа.

инсталация за заключване