Logo decormyyhome.com

Как да измиете термос

Как да измиете термос
Как да измиете термос

Видео: Как очистить термос-флягу внутри - легкий путь 2024, Юли

Видео: Как очистить термос-флягу внутри - легкий путь 2024, Юли
Anonim

Термосът е изобретен в края на XIX век, но е много популярен досега. Той запазва началната температура на продукта от доста време, компактен е и лесен за използване. Както всеки предмет от домакински съдове, термосът се нуждае от внимателна грижа и редовно почистване. Основните проблеми, с които се сблъскват собствениците му, са устойчиво тъмно покритие на напитки и неприятна миризма.

Image

Ще ви трябва

  • - оцетна или лимонена киселина;

  • - таблетки за почистване на протези;

  • - ориз;

  • - вода;

  • - четка за бутилка.

Инструкция за употреба

1

Необходимо е да измиете термоса след всяка употреба с топъл сапунен разтвор, като предварително сте отстранили всички остатъци от него. За по-щателно измиване използвайте четка за бутилки. След това изплакнете добре и го изсушете. По време на почистването се уверете, че водата не попада в процепа между външната обвивка и вътрешната топлоизолационна крушка. Това може да доведе до факта, че термосът няма да може да поддържа температурата на храната и напитките.

2

Ако петната вътре в термоса са устойчиви и не могат да бъдат отстранени механично, е необходимо да се извърши „химическо почистване“. Сашетата с оцет или лимонена киселина са идеални за тази процедура. Изсипете вряща вода в термос и добавете 1-2 чаени лъжички 70% оцетна или два пакета лимонена киселина. Изчакайте разтворът да се охлади напълно и изплакнете обилно термоса с топла течаща вода. Ако покритието остане, повторете процедурата няколко пъти. Оцетът и лимонената киселина не само ще премахнат примесите, но и ще се справят с неприятната миризма. Освен това тези естествени „химикали“ няма да навредят на човешкото тяло.

3

Нестандартен, но много ефективен начин за премахване на тъмна плака е използването на таблетки за почистване на протези. Изсипете гореща вода в термос и спуснете две таблетки. Затворете капака и го оставете за една нощ. Разклатете добре сутрин и изсипете разтвора. Изплакнете термоса няколко пъти с течаща вода и оставете да изсъхне.

4

За да се отървете от загнилата и упорита миризма, която в крайна сметка се появява в термос, оризът ще помогне. Тази зърнена култура отдавна е известна с уникалната си характеристика - да абсорбира външни аромати. За разлика от промишлените перилни препарати, използването на ориз е абсолютно безвреден за хората и може да се използва често. Изсипете половин чаша суров ориз в термос и го напълнете с чаша гореща вода. Оставете зърнените храни за час, докато оризът набъбне и поеме неприятна миризма. След това го извадете. Изплакнете добре термоса с топла вода. Чуждата миризма ще изчезне без следа.